B1: Tags are difficult to set

Bugs and Suggestions in XnView Classic which have been resolved

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
User avatar
Olivier_G
XnThusiast
Posts: 1423
Joined: Thu Dec 23, 2004 7:17 pm
Location: Paris, France
Contact:

B1: Tags are difficult to set

Post by Olivier_G » Sat Nov 18, 2006 12:29 pm

In Browser (Thumbnail mode) with Tag box enabled, it's very difficult to set/unset tag by clicking on the Tag box. I can make several clicks without any change... :(
Olivier

bravd
Posts: 20
Joined: Sun Aug 13, 2006 1:47 pm

Post by bravd » Sat Nov 18, 2006 1:16 pm

I agree...

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31918
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: B1: Tags are difficult to set

Post by xnview » Mon Nov 20, 2006 11:36 am

Olivier_G wrote:In Browser (Thumbnail mode) with Tag box enabled, it's very difficult to set/unset tag by clicking on the Tag box. I can make several clicks without any change... :(
I have no problem to set/unset tag. Where do you click?
Pierre.

User avatar
Olivier_G
XnThusiast
Posts: 1423
Joined: Thu Dec 23, 2004 7:17 pm
Location: Paris, France
Contact:

Re: B1: Tags are difficult to set

Post by Olivier_G » Mon Nov 20, 2006 2:59 pm

xnview wrote:I have no problem to set/unset tag. Where do you click?
In the tab box.

I think this issue may be related to this mouse detection issue.
Olivier

User avatar
helmut
Posts: 8174
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Post by helmut » Mon Nov 20, 2006 7:54 pm

I've tried and have little problems. But there seems to be a problem with the sensitive area: The left side of the text box seems to be partly "dead".

To reproduce:
1. Activate tag boxes (View > Tag > Show tag box)
2. Browse a folder with many (about 20 images) in it.
2. From the left side, move your mouse cursor onto a tag box of a thumbnail and keep clicking the mouse button.
-> Even if the cone end of the mouse button is 1-2 pixel within the tag box the box will not be checked.
-> If you do not see the problem, try again or try on another thumbnail.

(Windows XP SP2, classic style)

User avatar
helmut
Posts: 8174
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Post by helmut » Tue Nov 21, 2006 6:54 am

Perhaps this problems is related with "B1: mouse detection on thumbnails shifted to the right".

User avatar
Olivier_G
XnThusiast
Posts: 1423
Joined: Thu Dec 23, 2004 7:17 pm
Location: Paris, France
Contact:

Post by Olivier_G » Mon Dec 04, 2006 12:15 am

No more issue for Tagbox click with Beta 2 (Thumbnail selection is still buggy, though).
-> Closed
Olivier

Post Reply