Creating Panoramas

Bugs and Suggestions in XnView Classic which have been resolved

Moderators: XnTriq, xnview

harrisc
Posts: 11
Joined: Tue Sep 26, 2006 1:57 am

Creating Panoramas

Post by harrisc »

When one is viewing an image there isthe Tool option to Create a Panorama. This option is not availablein Browser.

It would be more logical (at least to me) if it was in the Create menu in theBrowser window. If one already had filres selected, then they should be automatically added when starting this option.

It would also be great if the panorama was autmatically saved.

There is a great panorama program at http://www.autostitch.net. I do not if the authors wouldallow a plugin for expert panoramas?

AT

Chris
Chris A Harris
Adelaide
Australia
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36866
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: Creating Panoramas

Post by xnview »

harrisc wrote:When one is viewing an image there isthe Tool option to Create a Panorama. This option is not availablein Browser.

It would be more logical (at least to me) if it was in the Create menu in theBrowser window. If one already had filres selected, then they should be automatically added when starting this option.
You have it in menu Create/Strip of images
Pierre.
User avatar
helmut
Posts: 8245
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Post by helmut »

Correct, harrisc: In browser mode there is no panorama, but there is "Create > Strip of images". And in view mode it should be named similar: "Create Strip of images" and NOT "Create panorama...".

On details for the functionality and the naming please see topic "Attach images..." should be "Create Panorama.


-> Confirmed.
User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France

Change the hard_coded !

Post by Clo »

:arrow: Pierre

:) Hello !

• Talking of that, we have still the hard-coded <Panorama> when we ought save the result…

- Please, could you make that string translatable - and so matching with the correct wording ?
- Aside, same for <Clipboard> and others here and there …
- They might be moved into the Resources.

- Anyway, I guess that this must be done for the future text language files. :wink:

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice
harrisc
Posts: 11
Joined: Tue Sep 26, 2006 1:57 am

Post by harrisc »

In the view menu the create panorama is now create strip of images

Chris
Chris A Harris
Adelaide
Australia