1.95 b1: Import Clipboard Toolbar Button

Bugs and Suggestions in XnView Classic which have been resolved

Moderators: XnTriq, xnview

ckit
XnThusiast
Posts: 2451
Joined: Tue Feb 17, 2004 1:11 am
Location: Cabarlah, Australia

Post by ckit »

Nope, XnView 1.94.2 keeps returning to "foo.bar" after any changes are made to the toolbar!
Foo.bar doesn't even exist for f#4k's sake, I'm trying to change the Default.bar!

XnView is DEAD, RIP 2008
Replacement, combo of IrfanView, Ashampoo Photo Commander and Picasa 3 beta.
XnViewMP running on Windows 10 Pro x64 21H1
PhotoFiltre 11, PowerArchiver Toolkit, ShareX and Vivaldi Browser
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36291
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Post by xnview »

ckit wrote:Yay, someone speaks my language!
I'm going back to 1.94.2, 1.95 has too many weird bugs :(
Which bugs??? And tell me exactly how to reproduce the bug of toolbar? Do you start from empty .bar?
Pierre.
User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France

Still there !

Post by Clo »

:arrow: Pierre

:) Hello !

• The issue is still present in the 1.95 RC1. That night, I noticed that an icon was missing in the browser main tool-bar.
Ckecking the Options, I discovered that XnView had reset the wrong bar file !
- Here, I have :
e:\XnVIew_190_beta\foo.bar
e:\XnVIew_190_beta\Medals.bar
Medals.bar” being the right one I'd set some days ago…
- In the same session, each time I reopen the Options >> Tool-bar, I see the wrong bar again in the upper bar field !
- That's the bug, the most issues with missing icons came from it.
- Temporarily, now I set my INI as “Read only” with the right bar. I'll report what occurs then…
• To reproduce :
1. Have two bars like above,
2. Open any image in View (from a file manager)
3. 2-Click >> Browser
4. Close the browser tab >> Empty View
- !!! The bar has been changed, that can be verified in the Options.

• However, continuing to test, I noticed now that the Clipboard icon is NOT displayed at all
when the pattern of the bitmap is used, it works only with an external *.ICO, example :
button10=.\skins\Medals\Ico_Plus\importer_PP_Import_Clipboard_Medals.ico
cmd10=cmd_ImportClipboard
works.
button10=42
cmd10=cmd_ImportClipboard
does not work, while it should… Obviously, the #42 pattern is not found by the programme.

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36291
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: Still there !

Post by xnview »

Clo wrote: • To reproduce :
1. Have two bars like above,
2. Open any image in View (from a file manager)
3. 2-Click >> Browser
4. Close the browser tab >> Empty View
- !!! The bar has been changed, that can be verified in the Options.
???, i can't reproduce this bug! Perhaps you can send me your bar?
You have it always? In 1.94.2 too?
• However, continuing to test, I noticed now that the Clipboard icon is NOT displayed at all
when the pattern of the bitmap is used, it works only with an external *.ICO, example :
button10=.\skins\Medals\Ico_Plus\importer_PP_Import_Clipboard_Medals.ico
cmd10=cmd_ImportClipboard
works.
button10=42
cmd10=cmd_ImportClipboard
does not work, while it should… Obviously, the #42 pattern is not found by the programme.
I have the correct icon here.
Pierre.