Taskbar hiding titlebar

Bugs and Suggestions in XnView Classic which have been resolved

Moderators: XnTriq, xnview

Danny
Posts: 564
Joined: Sat Sep 04, 2004 5:09 pm

Taskbar hiding titlebar

Post by Danny »

If you put you windows taskbar at the top of the screen and view an image with XNView, it's titlebar will be hidden underneath the taskbar. There's as much free space at the bottom of the screen as the taskbar would occupy so i think it's a positioning problem.
User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France

Hide ???

Post by Clo »

:) Hello !

• What about "Hide automatically" for the task-bar ? I've a couple of "Quick launch" Win bars (at top) and the task-bar (at bottom) set such as, no problem… XnView stays on top, even as "Normal" (adjustable) size (I use it rarely like this).

:mrgreen: VG
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36866
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: Taskbar hiding titlebar

Post by xnview »

Danny wrote:If you put you windows taskbar at the top of the screen and view an image with XNView, it's titlebar will be hidden underneath the taskbar. There's as much free space at the bottom of the screen as the taskbar would occupy so i think it's a positioning problem.
When you dbl-click on a picture in windows explorer??
Pierre.
Danny
Posts: 564
Joined: Sat Sep 04, 2004 5:09 pm

Re: Hide ???

Post by Danny »

Clo wrote:• What about "Hide automatically" for the task-bar ?
That'd be merely a workaround and i don't like using that setting.
xnview wrote:When you dbl-click on a picture in windows explorer??
Yes, exactly.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36866
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: Hide ???

Post by xnview »

Danny wrote:
xnview wrote:When you dbl-click on a picture in windows explorer??
Yes, exactly.
Strange i have checked and the window has good top-left position...
Pierre.
Danny
Posts: 564
Joined: Sat Sep 04, 2004 5:09 pm

Re: Hide ???

Post by Danny »

xnview wrote:Strange i have checked and the window has good top-left position...
Well, it probably depends on my additional window settings:
- auto image size: fit image to desktop, large only
- maximize view when open enabled
- remember position enabled
- different position for browser/viewer enabled

Also make sure you open an image higher than your desktop resolution. Still the same?
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36866
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: Hide ???

Post by xnview »

Danny wrote:
xnview wrote:Strange i have checked and the window has good top-left position...
Well, it probably depends on my additional window settings:
- auto image size: fit image to desktop, large only
- maximize view when open enabled
- remember position enabled
- different position for browser/viewer enabled

Also make sure you open an image higher than your desktop resolution. Still the same?
Could you send me your .ini please?
Pierre.
Danny
Posts: 564
Joined: Sat Sep 04, 2004 5:09 pm

Post by Danny »

Email sent to REMOVED
Danny
Posts: 564
Joined: Sat Sep 04, 2004 5:09 pm

Post by Danny »

Ok, as nothing has been done about this as of yet, and you seem to need proof i made a screenshot:
Image

As you can see, the titlebar of Xnview is being obscured by the taskbar because the window is being wrongly positioned. Note the free space below the window as well.
Danny
Posts: 564
Joined: Sat Sep 04, 2004 5:09 pm

Post by Danny »

Ok. Now this works for "fit image to desktop". Thanks.

But it still doesn't work for "fit window to image" with "force xnview to fit image" activated as well.

Can some admin move this thread to open/new in the 1.90 testin category, please?
marsh
XnThusiast
Posts: 2443
Joined: Sun May 15, 2005 6:31 am

Post by marsh »

Danny wrote:Ok. Now this works for "fit image to desktop". Thanks.

But it still doesn't work for "fit window to image" with "force xnview to fit image" activated as well.

Can some admin move this thread to open/new in the 1.90 testin category, please?
I can use taskbar on top now. Fixed?
User avatar
helmut
Posts: 8245
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: Hide ???

Post by helmut »

Danny wrote:Well, it probably depends on my additional window settings:
- auto image size: fit image to desktop, large only
- maximize view when open enabled
- remember position enabled
- different position for browser/viewer enabled

Also make sure you open an image higher than your desktop resolution. Still the same?
I could reproduce this with 1.82.4. This seems to be fixed in 1.90 Beta 3. Do you confirm, Danny?
Danny
Posts: 564
Joined: Sat Sep 04, 2004 5:09 pm

Re: Hide ???

Post by Danny »

helmut wrote:I could reproduce this with 1.82.4. This seems to be fixed in 1.90 Beta 3. Do you confirm, Danny?
Yes, works over here. Thanks.
Get the bugs fixed, THEN start adding features. It sucks, but someone has to do it.