Why does "Error to alloc memory" appear ?

Discussions on GFL SDK, the graphic library for reading and writing graphic files

Moderators: XnTriq, xnview

Dumitru

Why does "Error to alloc memory" appear ?

Post by Dumitru »

Why does "Error to alloc memory" appear after viewing consecutively more images ?

I always free the memory used for each opened image after I close it.
When looking to task manager - it doesn't show an increase in used RAM.


Any help ?

Thank You.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36866
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: Why does "Error to alloc memory" appear ?

Post by xnview »

Dumitru wrote:Why does "Error to alloc memory" appear after viewing consecutively more images ?

I always free the memory used for each opened image after I close it.
When looking to task manager - it doesn't show an increase in used RAM.


Any help ?
Could you post your code?
Pierre.
Patrik

same problem

Post by Patrik »

I have the exakt same problem
Did you solve it ?
Jerome
Posts: 7
Joined: Wed Apr 19, 2006 5:32 am
Location: Reims

Error Memory - Huge picture

Post by Jerome »

I have a similar problem. I use VB6.
When I try to open a huge TIF file (>1Gb), my program fails with an error : error allock memory.
I increased virtual memory (15 Gb), I've got the same error.
Do you have a solution ?


Thank you
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36866
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: Error Memory - Huge picture

Post by xnview »

Jerome wrote:I have a similar problem. I use VB6.
When I try to open a huge TIF file (>1Gb), my program fails with an error : error allock memory.
I increased virtual memory (15 Gb), I've got the same error.
Do you have a solution ?
With GFL SDK or GFLAx?
Pierre.
Jerome
Posts: 7
Joined: Wed Apr 19, 2006 5:32 am
Location: Reims

Post by Jerome »

Bonjour,
j'utilise GFL SDK (gflib.bas)

merci
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36866
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Post by xnview »

Jerome wrote:Bonjour,
j'utilise GFL SDK (gflib.bas)

merci
Quelle taille pixels avez vous?
Pierre.
Beluga
Posts: 3
Joined: Wed Jun 27, 2007 7:53 pm

Post by Beluga »

Bonjour,

J'ai exactement la même erreur avec GflAx 2.70 light
avec example2.asp en changeant juste l'image.jpg par une image de 3072 x 2304 pixels
Avec d'autres images plus petites, ça marche.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36866
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Post by xnview »

Beluga wrote:Bonjour,

J'ai exactement la même erreur avec GflAx 2.70 light
avec example2.asp en changeant juste l'image.jpg par une image de 3072 x 2304 pixels
Avec d'autres images plus petites, ça marche.
Serait t'il possible d'avoir l'image?
Pierre.
Beluga
Posts: 3
Joined: Wed Jun 27, 2007 7:53 pm

Post by Beluga »

Voila l'image
http://bruno.gazan.com/GflAx/image.jpg
Et la page de test
http://bruno.gazan.com/GflAx/example2.asp
le fichier example2.asp est strictement celui d'origine

ça fait ça avec toute la série de photo celle-ci étant la plus légère en octets.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36866
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Post by xnview »

Beluga wrote:Voila l'image
http://bruno.gazan.com/GflAx/image.jpg
Et la page de test
http://bruno.gazan.com/GflAx/example2.asp
le fichier example2.asp est strictement celui d'origine

ça fait ça avec toute la série de photo celle-ci étant la plus légère en octets.
Je n'ai aucun probleme sous win2K avec cette image, et la derniere version de GFLAx
Pierre.
Beluga
Posts: 3
Joined: Wed Jun 27, 2007 7:53 pm

Post by Beluga »

xnview wrote:Je n'ai aucun probleme sous win2K avec cette image, et la derniere version de GFLAx
Merci

C'est aussi sur un server Windows 2000.
Je m'en doutais un peu, ça aurait été étonnant que ça ne gère pas les images de cette taille.
Je suppose un problème de configuration du serveur ou de IIS.
Si quelqu'un a déjà eu le problème et la résolu, je suis preneur.
Et si vous avez des idées de paramètres à vérifier...