[FIXED] RC4: middle-clicking thumbnail opens wrong file

Bugs and Issues in 1.82 Test versions which have been fixed and verified as resolved.

Moderators: XnTriq, xnview

Olive
Posts: 215
Joined: Wed Oct 06, 2004 9:18 pm
Location: Marseille
Contact:

[FIXED] RC4: middle-clicking thumbnail opens wrong file

Post by Olive »

1. options>switch mode>middle to switch between browser and fs / edit mode and fs
2. middle-click a thumbnail
3. middle click again to get back to browser
4. repeat 2 and 3 several times

--> sometimes the correct image is shown in fullscreen (lite), sometimes the pevious image is shown quickly before the correct image, sometimes a random image is shown instead.
Last edited by Olive on Fri Jun 17, 2005 6:32 am, edited 5 times in total.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 34713
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: RC4: middle-clicking thumbnails leads to unexpected beha

Post by xnview »

Olive wrote:1. options>switch mode>middle to switch between browser and fs / edit mode and fs
2. middle-click a thumbnail
3. middle click again to get back to browser
4. repeat 2 and 3 several times

--> sometimes the correct image is shown in fullscreen (lite), sometimes the pevious image is shown quickly before the correct image, sometimes a random image is shown instead.
Yes bug fix
Pierre.
Olive
Posts: 215
Joined: Wed Oct 06, 2004 9:18 pm
Location: Marseille
Contact:

Post by Olive »

Sorry it's the same as in RC4 :(
Olive
Posts: 215
Joined: Wed Oct 06, 2004 9:18 pm
Location: Marseille
Contact:

Post by Olive »

Not fixed in the RC6, in folders containing many pics (100+) or high res pics.
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4605
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm
Location: Slovakia

Post by Dreamer »

Olive wrote:Not fixed in the RC6, in folders containing many pics (100+) or high res pics.
Confirmed.

Moved back to "New/Open".
Olive
Posts: 215
Joined: Wed Oct 06, 2004 9:18 pm
Location: Marseille
Contact:

Post by Olive »

What's curious is that the wrong picture may be in an other folder, which isn't even in the cache.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 34713
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Post by xnview »

Olive wrote:Not fixed in the RC6, in folders containing many pics (100+) or high res pics.
I can't reproduce it. You have it always??? Wrong picture shown is from last folder??
Pierre.
Olive
Posts: 215
Joined: Wed Oct 06, 2004 9:18 pm
Location: Marseille
Contact:

Post by Olive »

It's always a pic from the same folder, only once it was from an other. It mostly happens when middle-clicking one of the first thumbs. For example, in a 115-pic folder, it happens when I middle click thumb 1-9, and in this case the random one is always pic 94.

Edit: Note that it's only when you middle-click the *same* thumb twice.
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4605
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm
Location: Slovakia

Post by Dreamer »

It's very strange, after random clicking on thumbnails with LMB, then click on 4th thumbnail, then MMB click on 4th thumbnail, I have 86th image in FS, then more clicking and I have 9th image instead of 4th... (There are 182 images in folder)

After more tests, I have correct image in approximately 5 cases and wrong (random) in 1 case.

Try this: (100+ files in folder)

1. click on random thumbnails (with LMB, at least 5)
2. click on selected thumbnail with MMB (to go to FS)
3. wait at least 2 seconds
4. go back to browser with MMB
5. repead steps 1-4 at least 5 times
= sometimes, wrong/random image is shown between steps 3 and 4
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 34713
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Post by xnview »

Dreamer wrote:It's very strange, after random clicking on thumbnails with LMB, then click on 4th thumbnail, then MMB click on 4th thumbnail, I have 86th image in FS, then more clicking and I have 9th image instead of 4th... (There are 182 images in folder)

After more tests, I have correct image in approximately 5 cases and wrong (random) in 1 case.

Try this: (100+ files in folder)

1. click on random thumbnails (with LMB, at least 5)
2. click on selected thumbnail with MMB (to go to FS)
3. wait at least 2 seconds
4. go back to browser with MMB
5. repead steps 1-4 at least 5 times
= sometimes, wrong/random image is shown between steps 3 and 4
Can't reproduce it :-(
Could you try without Read Ahead/Cache behind settings??
Pierre.
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4605
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm
Location: Slovakia

Post by Dreamer »

xnview wrote:Could you try without Read Ahead/Cache behind settings??
Still wrong/random image.
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4605
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm
Location: Slovakia

Post by Dreamer »

OK, try again:

- default settings (rename xnview.ini, restart xnview)
- go to the folder with 200+ images

1. click on 6th thumbnail with LMB
2. click on 3rd thumbnail with LMB
3. click on 3rd thumbnail with MMB (to go to FS)
4. wait at least 2 seconds
= wrong/random image is shown - always
Olive
Posts: 215
Joined: Wed Oct 06, 2004 9:18 pm
Location: Marseille
Contact:

Post by Olive »

Video showing the bug.
Couldn't be simpler. I mid-click the first thumb, mid-click to get back to browser, mid-click the same thumb again.
ckit
XnThusiast
Posts: 2449
Joined: Tue Feb 17, 2004 1:11 am
Contact:

Post by ckit »

I cannot re-produce this bug in RC7.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 34713
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Post by xnview »

Dreamer wrote:OK, try again:

- default settings (rename xnview.ini, restart xnview)
- go to the folder with 200+ images

1. click on 6th thumbnail with LMB
2. click on 3rd thumbnail with LMB
3. click on 3rd thumbnail with MMB (to go to FS)
4. wait at least 2 seconds
= wrong/random image is shown - always
* click on 6th thumbnail with LMB => viewer
* click on view to go back to browser
* click on 3rd thumbnail with LMB => viewer
* click on view to go back to browser
* click on 3rd thumbnail with MMB (to go to FS)
* wait at least 2 seconds
right??
Pierre.
Locked