charset problem (french)

Discussions on NConvert - the command line tool for image conversion and manipulation

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
brajaq
Posts: 5
Joined: Wed May 14, 2014 8:50 pm

charset problem (french)

Post by brajaq » Wed May 14, 2014 9:02 pm

Hi,

I use an application to generate commands to nconvert. Those commands mostly set iptc data among which keywords (25). Some of those keywords use é,à,è, ... in french. They seem to be incorrect looking at them through xnview : all are displayed as "?".

Can you help me ?

Thanks.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 33619
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: charset problem (french)

Post by xnview » Thu May 15, 2014 6:55 am

which command do youuse?
Pierre.

brajaq
Posts: 5
Joined: Wed May 14, 2014 8:50 pm

Re: charset problem (french)

Post by brajaq » Thu May 15, 2014 8:18 am

Hi,

for instance : -itpc_set 25 "Musée,design" (it works with exiftool using correct exiftool modfier ie -L).

brajaq
Posts: 5
Joined: Wed May 14, 2014 8:50 pm

Re: charset problem (french)

Post by brajaq » Fri May 16, 2014 11:40 am

Any idea ?

brajaq
Posts: 5
Joined: Wed May 14, 2014 8:50 pm

Re: charset problem (french)

Post by brajaq » Fri May 16, 2014 11:52 am

Problem solved converting command string from ansi to unicode before running nconvert.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 33619
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: charset problem (french)

Post by xnview » Fri May 16, 2014 1:28 pm

ok :)
Pierre.

Post Reply