MP 0.2 on Windows relied on VS2005 runtime?

Ideas for improvements and requests for new features in XnView MP

Moderators: XnTriq, xnview

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 33205
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: MP 0.2 on Windows relied on VS2005 runtime?

Post by xnview » Fri Oct 02, 2009 8:23 am

I'll upload new packages new week
Pierre.

User avatar
oops66
XnThusiast
Posts: 1999
Joined: Tue Jul 17, 2007 1:17 am
Location: France

Re: MP 0.2 on Windows relied on VS2005 runtime?

Post by oops66 » Wed Oct 07, 2009 11:25 am

For Information, I still have the issue (vcomp.dll) under Wine for the XnViewMP Windows version 0.21 :

Code: Select all

wine xnview.exe
fixme:actctx:parse_assembly_elem wrong version for assembly manifest: 8.0.50727.762 / 8.0.50727.42
fixme:actctx:parse_manifest_buffer failed to parse manifest L"Z:\\home\\...\\XnViewMP-0.21\\Microsoft.VC80.OpenMP.manifest"
fixme:actctx:parse_depend_manifests Could not find dependent assembly L"Microsoft.VC80.OpenMP" (8.0.50727.762)
fixme:mixer:ALSA_MixerInit No master control found on HDA ATI HDMI, disabling mixer
err:module:attach_process_dlls "vcomp.dll" failed to initialize, aborting
err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L"Z:\\home\\...\\XnViewMP-0.21\\xnview.exe" failed, status c0000142
XnViewMP 0.82 Linux X64 - Ubuntu 16.04 LTS - X64

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 33205
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: MP 0.2 on Windows relied on VS2005 runtime?

Post by xnview » Wed Oct 07, 2009 11:28 am

Strange, the Microsoft.VC80.OpenMP.manifest comes from Visual
Pierre.

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

Re: MP 0.2 on Windows relied on VS2005 runtime?

Post by Clo » Wed Oct 07, 2009 9:39 pm

:arrow: Pierre

:) Hello !

• MP 0.21 works here now. Aside, I just reinstalled the VS 2005 runtime for another purpose, no problem, it starts FINALLY ! 8)

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice

User avatar
oops66
XnThusiast
Posts: 1999
Joined: Tue Jul 17, 2007 1:17 am
Location: France

Re: MP 0.2 on Windows relied on VS2005 runtime?

Post by oops66 » Thu Oct 08, 2009 9:36 am

Clo wrote:...
• MP 0.21 works here now. Aside, I just reinstalled the VS 2005 runtime for another purpose, no problem, it starts FINALLY ! 8)
...Clo
Hello,
Right, me too.
XnViewMPWindows v0.20 almost works now under Wine but I have a GUI font problem under v0.20, strange because thumbnails labels font & text are displayed correctly.
Under Wine I have reinstalled via wintricks : vcrun2005 & vcrun2005sp1.
(FI: XnViewMPWindows v0.12 font GUI works correctly)
XnViewMP 0.82 Linux X64 - Ubuntu 16.04 LTS - X64

marsh
XnThusiast
Posts: 2443
Joined: Sun May 15, 2005 6:31 am

Re: MP 0.2 on Windows relied on VS2005 runtime?

Post by marsh » Thu Oct 08, 2009 1:33 pm

oops66 wrote:
Clo wrote:...
• MP 0.21 works here now. Aside, I just reinstalled the VS 2005 runtime for another purpose, no problem, it starts FINALLY ! 8)
...Clo
Hello,
Right, me too.
XnViewMPWindows v0.20 almost works now under Wine but I have a GUI font problem under v0.20, strange because thumbnails labels font & text are displayed correctly.
Under Wine I have reinstalled via wintricks : vcrun2005 & vcrun2005sp1.
(FI: XnViewMPWindows v0.12 font GUI works correctly)
Wine has its own font problems with Qt apps.

User avatar
oops66
XnThusiast
Posts: 1999
Joined: Tue Jul 17, 2007 1:17 am
Location: France

Re: MP 0.2 on Windows relied on VS2005 runtime?

Post by oops66 » Thu Oct 08, 2009 1:41 pm

marsh wrote:...Wine has its own font problems with Qt apps.
Hello and Thank you for the information Marsh
(Wine bug = No text in Qt-4.5.0 apps when winver >= 2000)
So I have just emulated under Wine a Windows98 behavior, then XnViewMP Windows v0.21 works now under Wine.
XnViewMP 0.82 Linux X64 - Ubuntu 16.04 LTS - X64

User avatar
helmut
Posts: 8211
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: MP 0.2 on Windows relied on VS2005 runtime?

Post by helmut » Sat Oct 10, 2009 9:43 am

xnview wrote:I'll upload new packages new week
XnView MP 0.21 still does not work on my Windows XP SP3 system. Any idea?

User avatar
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4605
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm
Location: Slovakia

Re: MP 0.2 on Windows relied on VS2005 runtime?

Post by Dreamer » Sat Oct 10, 2009 12:54 pm

Helmut, have you tried to delete all settings files in user folder and in registry?
Dreamer

User avatar
helmut
Posts: 8211
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: MP 0.2 on Windows relied on VS2005 runtime?

Post by helmut » Sat Oct 10, 2009 6:52 pm

Dreamer wrote:Helmut, have you tried to delete all settings files in user folder and in registry?
User folder? Registry? I've deleted the program folder and installed 0.2 - nothing more. From what I can see XnView MP didn't write any files or registry entry (it didn't run - so it probably couldn't).

User avatar
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4605
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm
Location: Slovakia

Re: MP 0.2 on Windows relied on VS2005 runtime?

Post by Dreamer » Sat Oct 10, 2009 7:45 pm

It didn't run before, hmm, strange.
Dreamer

marsh
XnThusiast
Posts: 2443
Joined: Sun May 15, 2005 6:31 am

Re: MP 0.2 on Windows relied on VS2005 runtime?

Post by marsh » Sun Oct 11, 2009 10:47 am

helmut wrote:
Dreamer wrote:Helmut, have you tried to delete all settings files in user folder and in registry?
User folder? Registry? I've deleted the program folder and installed 0.2 - nothing more. From what I can see XnView MP didn't write any files or registry entry (it didn't run - so it probably couldn't).
In: Microsoft.VC80.OpenMP.manifest
I altered this:
version="8.0.50727.42"
to read this:
version="8.0.50727.762"
and it allowed a launch in emulator. This was a blind edit.

User avatar
XnTriq
Moderator & Librarian
Posts: 5568
Joined: Sun Sep 25, 2005 3:00 am
Location: Ref Desk

Re: MP 0.2 on Windows relied on VS2005 runtime?

Post by XnTriq » Sun Oct 11, 2009 3:00 pm

XnTriq ([url=http://newsgroup.xnview.com/viewtopic.php?p=69250#p69250]What exactly is XnView MP?[/url]) wrote:Locations of registry settings & thumbnail database:
  • XnView “Classic” v1.9
    • HKEY_CURRENT_USER\Software\XnView
      %AppData%\XnView\XnView.db / %ProgramFiles%\XnView\cache\XnView.db
    Earlier alphas of XnView MP
    • HKEY_CURRENT_USER\Software\XnView\XnViewQT
      %AppData%\XnView\XnView2.db
    XnView MP v0.12
    • HKEY_CURRENT_USER\Software\XnView\XnViewMP
      HKEY_CURRENT_USER\Software\Trolltech
      %AppData%\XnViewMP\XnView.db / %ProgramFiles%\XnViewMP\XnView.db
  • XnView MP v0.20 & v0.21
    • HKEY_CURRENT_USER\Software\Trolltech
      HKEY_CURRENT_USER\Software\XnView\XnViewMP
      %AppData%\XnViewMP\xnview.ini
      %AppData%\XnViewMP\default.bar
      %AppData%\XnViewMP\default.keys
      %ProgramFiles%\XnViewMP\bookmark.ini
      %ProgramFiles%\XnViewMP\xnview.ini
      %ProgramFiles%\XnViewMP\default.bar
      %ProgramFiles%\XnViewMP\default.keys
      %ProgramFiles%\XnViewMP\default.style
      %ProgramFiles%\XnViewMP\XnView.db

jgutierrez
Posts: 50
Joined: Tue Nov 15, 2005 9:25 am
Contact:

Re: MP 0.2 on Windows relied on VS2005 runtime?

Post by jgutierrez » Sun Oct 11, 2009 5:41 pm

marsh wrote:In: Microsoft.VC80.OpenMP.manifest
I altered this:
version="8.0.50727.42"
to read this:
version="8.0.50727.762"
and it allowed a launch in emulator. This was a blind edit.
Definitively marsh it has solved my issue on Windows 7 x64 and x86.
Thanks.

SamKook
Posts: 3
Joined: Sun Oct 25, 2009 11:13 am

Re: MP 0.2 on Windows relied on VS2005 runtime?

Post by SamKook » Sun Oct 25, 2009 11:20 am

marsh wrote: In: Microsoft.VC80.OpenMP.manifest
I altered this:
version="8.0.50727.42"
to read this:
version="8.0.50727.762"
and it allowed a launch in emulator. This was a blind edit.
I tried deleting the config files and the registry entries, but only modifying the manifest made xnviewMP 0.21 start.

Thanks for the tip.

Post Reply