MP 0.35 Win: GIF Animation Not Restarting

*** Please report new bugs here! ***

Moderator: Dreamer

User avatar
budz45
XnThusiast
Posts: 1598
Joined: Sun Jun 03, 2007 6:05 pm
Location: UK

Re: MP 0.35 Win: GIF Animation Not Restarting

Post by budz45 »

Subject: MP 0.35 Win: GIF Animation Not Restarting
xnview wrote:Is it useful to change frame number??
Pierre, I think you right here when you said this and perhaps it's this new 'precise frame stopping' feature that is causing these prolonged issues. Btw, myself or topic starter - never actually requested for this feature to exist. What I did mention, however, was a way to resolve the visual bug of the 'precise frame number' showing after clicking on the 'view' menu; post.

Additionally by showing the frame number it means that the name "Start/Stop" is not accurate but would indeed be more of a "Play/Pause".

So I think they are two options here:
1.> Just remove the precise frame number stopping altogether and go back to the previous method
OR
2.> Keep the precise frame number method BUT allow a user to reset the frame number back to the first frame by likely double-clicking on the frame/frame area on the status bar AND ALSO a perhaps rename of the command to "Start/Pause"

Which of the two options you think? Or do you think of another better option.
All My Topics || my 'MP' Topics
My own Bookmarked topics--->for me only
User avatar
budz45
XnThusiast
Posts: 1598
Joined: Sun Jun 03, 2007 6:05 pm
Location: UK

Re: MP 0.35 Win: GIF Animation Not Restarting

Post by budz45 »

budz45 wrote:Right,
budz45 wrote: reproduce;-
1.) Download the same above animated GIF (the smiley) and load it in MP 0.38.2
2.) Right, now Stop the animation as normal using the 'start/stop'
3.) Now while animation is stopped, click on 'next page' a number of times until you reach last page
4.) Now try to start the animation again by using the 'Start/Stop' feature. You can't. The menu to it is greyed out again.
Right, this bug reproduction is now, Fixed.
---------------------------------------------------------------------------

MP 0.38.3 - Weird, now animation of GIF files (when loading one after the other via drag n drop) is sometimes not starting at all in this build of MP and the start/stop command is totally disabled.

in 0.38.3, to reproduce;
1.) Drag n drop any animated GIF into MP viewer, like this one or smiley above.
2.) If the animation does play as normal, now just 'stop' the animation and wait about 1 minute
3.) Now Drag n drop another different animated GIF into same MP viewer tab. Does it play? If not can you see that start/stop is disabled too

Possibly a per-Tab related issue, I guess ....Because if I load an animated GIF from "recent files" with that image opening in anew tab, animation starts as normal in that separate new tab.

I tried these other animated GIF's too
http://blog.europcsolutions.com/wp-cont ... ed-gif.gif
http://tomtomtomtomtomtom.files.wordpre ... imated.gif

Dearest apologies about this. Bugs :bug: can be a nightmare in apps.
Ok, a second MP 0.38.3 - has fixed this last bug issue. :)
All My Topics || my 'MP' Topics
My own Bookmarked topics--->for me only
Post Reply