0.78 x64: Hide Title Bar and Save Layout Bug

*** Please report new bugs here! ***

Moderator: Dreamer

Post Reply
Erixx haxx
Posts: 330
Joined: Tue Jul 28, 2015 10:37 am

0.78 x64: Hide Title Bar and Save Layout Bug

Post by Erixx haxx » Sun Mar 13, 2016 1:33 pm

The "Title Bar gets really buggy after you save any layout with "Hide title Bar" ticked.

To Reproduce:
1) Save a few layouts and Save at least 1 with the title bar hidden.
2) Restart xnviewmp
3) Go back through the layouts, Pick the layout saved with the "Title bar hidden" Anytime.
4) Switch to a layout without the title bar hidden.

5) You now get stuck with no title bar.
6) Ticking and Un-ticking the "Hide title bar" option will sometimes bring it back, but not always and after a while it will never come back.
Happens under default and dark themes. Anytime you select this layout from now on produces this issue.

Only option i found to get it back is to erase this line from the .ini file.
This is the line when its stuck with no title bar:

Code: Select all

geom=@ByteArray(\x1\xd9\xd0\xcb\0\x2\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\x5O\0\0\x2\xff\0\0\0S\0\0\0k\0\0\x4\x9d\0\0\x2\xd6\0\0\0\0\x2\x4\0\0\x5P)
Win7prox64 1360x768 monitor
xnviewmp v0.78x64 port

bolond6
Posts: 1
Joined: Tue Jan 12, 2010 6:58 pm

Re: v0.78 x64: Hide Title Bar and Save Layout Bug

Post by bolond6 » Wed May 11, 2016 12:12 am

v0.79 x64

Try:

Title bar: \x1\xd9\xd0\xcb\0\x2\0\0\0\0\0S\0\0\0\x19\0\0\x3\xac\0\0\x2\x9f\0\0\0W\0\0\0\x30\0\0\x3\xa8\0\0\x2\x9b\0\0\0\0\0\0\0\0\x4\0

Hide title bar: \x1\xd9\xd0\xcb\0\x2\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\0\x3\xff\0\0\x2\xff\0\0\0W\0\0\0\x30\0\0\x3\xa8\0\0\x2\x9b\0\0\0\0\0\x4\0\0\x4\0

Erixx haxx
Posts: 330
Joined: Tue Jul 28, 2015 10:37 am

Re: v0.78 x64: Hide Title Bar and Save Layout Bug

Post by Erixx haxx » Fri Jul 08, 2016 9:00 am

I just got back to using xnviewmp and this bug is still here.
Last tried on v0.79 and v0.83-B1 ==v0.82-b1==. So I'll assume its in everything in between.

It makes it impossible to use this feature at all. ( Acually the program if you gota open up the .ini file every time to get your title bar back)
On top of that now when you just tick and un-tick ( Hide titlebar ) it kicks you into a little bitty windowed mode.

Also it has:
size=@Size(1360 722)
When my screen is 1360x768.
I don't think (hide titlebar) is holding when you exit is part of the problem..

I also tried deleting all my layouts. No change

Edit: I guess we are on v0.82-b1 so I changed it.

Erixx haxx
Posts: 330
Joined: Tue Jul 28, 2015 10:37 am

Re: v0.78 x64: Hide Title Bar and Save Layout Bug

Post by Erixx haxx » Mon Jan 23, 2017 10:39 am

Hello:

I just wanted to note that this bug still seems to be present in v0.84.
The above code line delete no longer fixes the issue either, now I have to make a new .ini file when I tick the option.
Also no longer have to save layout to trigger it. Just ticking the Hide Titlebar option sets it off now..

Edit: New steps to repo.
1. Ticking hide Titlebar 2-3 times will trigger bug. --(Now you get kicked into windowed mode)
2. Ticking Hide Titlebar and restarting xnview will trigger bug. ----(This will corrupt your .ini file, can't get titlebar back)

I haven't tried this bug with saving a new layouts, since i'm tired if making new .ini files.

Thanks

tboy
Posts: 98
Joined: Wed Jan 26, 2005 11:44 pm

Re: 0.78 x64: Hide Title Bar and Save Layout Bug

Post by tboy » Sat Jan 28, 2017 11:43 am

Hide title bar is allways unchecked on xnViewMP restart. My layout is with hidden titelbar but menu>view>Hide title bar is not checked, check/uncheck few times - no change in layout, but opening View window and back to Browser window will bring back windowed mode (with titlebar - although I don't want or expect it).
In short "menu>view>Hide title bar" setting is not remembered and restored.
(FusionDark theme on xnViewMP-64 with INI inside xnView directory)

P.S. Similar problem I posted about is 'Use Alpha channel' - settings fixed on restart. This make me think the root of the problem is lack of synchronization of default values for View and Browser mode and according update of these values after restart.
In above Titlebar example - View mode makes changes in Browser mode but after restart another value takes priority and eliminates previous changes in both (discarding changes made in Options dialog or in menu).

User avatar
helmut
Posts: 8153
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: 0.78 x64: Hide Title Bar and Save Layout Bug

Post by helmut » Sat Jan 28, 2017 9:30 pm

I can reproduce the bug :bugconfirmed:
From what I can see the problem origins from the missing update of the menu item View » Hide titlebar at start-up. Result is a mismatch of the state of the titlebar and the menu item and selecting the menu item several times doesn't solve the problem.

To reproduce:
1. Start XnView
2. Select View » Hide titlebar
3. Exit XnView
4. Start XnView
:arrow: Titlebar is hidden (correct). Menu item View » Hide titlebar is no checked. :bugconfirmed:
Expected result: When restarting with titlebar hidden the menu item must be checked.

Consecutive steps are probably buggy because of the previous bug:
5. Select View » Hide titlebar
:arrow: Nothing happens
6. Select View » Hide titlebar
:arrow: Nothing happens
7. Select View » Hide titlebar
:arrow: Nothing happens

Only by removing the complete entry geom=... entry in section [Start] of the .ini file makes the titlebar reappear.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31372
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.78 x64: Hide Title Bar and Save Layout Bug

Post by xnview » Thu Jun 15, 2017 8:42 am

I can't reproduce with 0.86
Pierre.

Post Reply