0.83: XnView doesn't react for several minutes [Fixed]

Bugs and Suggestions in XnView MP or XnConvert MP which have been resolved.

Moderator: XnTriq

bege
Posts: 43
Joined: Sun Feb 20, 2011 6:27 pm
Location: Germany

0.83: XnView doesn't react for several minutes [Fixed]

Post by bege » Tue Oct 18, 2016 4:12 pm

Hi,
vesion 0.83 doesn't react for several minutes when I want to open a folder with several thousand icons. I think 0.82 didn't have that lag.
Where can I download 0.82?

cday
XnThusiast
Posts: 2032
Joined: Sun Apr 29, 2012 9:45 am
Location: Cheltenham, U.K.

Re: 0.83 doesn't react for several minutes

Post by cday » Tue Oct 18, 2016 4:27 pm

bege wrote:Hi, vesion 0.83 doesn't react for several minutes when I want to open a folder with several thousand icons. I think 0.82 didn't have that lag.
Where can I download 0.82?
It can still be downloaded from the forum MP - General Support section...

Or, as with other software Old versions from that link.

User avatar
helmut
Posts: 8153
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: 0.83 doesn't react for several minutes

Post by helmut » Tue Oct 18, 2016 6:08 pm

Would be interesting and important to find out the reason why XnView 0.83 is slow. Please let us know whether downgrading to 0.82 did solve the problem.

bege
Posts: 43
Joined: Sun Feb 20, 2011 6:27 pm
Location: Germany

Re: 0.83: XnView doesn't react for several minutes

Post by bege » Wed Oct 19, 2016 12:19 pm

Both links are the same and lead to the General Support forum.
The download link (x64 setup) in "Announcement: XnView MP 0.82" supplies the latest version 0.83.

OK, found it myself: http://download.xnview.com/old_versions/
I'll try and let you know.

bege
Posts: 43
Joined: Sun Feb 20, 2011 6:27 pm
Location: Germany

Re: 0.83: XnView doesn't react for several minutes

Post by bege » Wed Oct 19, 2016 2:23 pm

Neither 0.82 nor 0.81 solve the problem :?:
Must be another issue on my system. Or a setting in XnViewMP options that slows it down?
Has anybody else this problem and an idea what the reason may be?

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31174
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.83: XnView doesn't react for several minutes

Post by xnview » Thu Oct 20, 2016 7:17 am

do you have saved a session?
Pierre.

bege
Posts: 43
Joined: Sun Feb 20, 2011 6:27 pm
Location: Germany

Re: 0.83: XnView doesn't react for several minutes

Post by bege » Fri Oct 21, 2016 11:56 am

xnview wrote:do you have saved a session?
Do you mean whether I opened XnViewMP with a saved session when it shows this problem (no) or whether I have saved a session previously (yes)?
I start XnViewMP with the standard folder (own pictures). That happens with normal speed. Then I navigate to the folder with the many icons. Before XnViewMP displays anything in that folder it doesn't react for several minutes.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31174
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.83: XnView doesn't react for several minutes

Post by xnview » Fri Oct 21, 2016 12:08 pm

When you have the problem, XnViewMP is opened with a saved session?
Do you have this problem if you have only Browser?
Pierre.

bege
Posts: 43
Joined: Sun Feb 20, 2011 6:27 pm
Location: Germany

Re: 0.83: XnView doesn't react for several minutes

Post by bege » Fri Oct 21, 2016 12:49 pm

xnview wrote:When you have the problem, XnViewMP is opened with a saved session?
Do you have this problem if you have only Browser?
Only the browser.

I tested this:
Click in the browser on a folder with 600 icons in png format: no delay
Click in the browser on a folder with 600 icons in ico format: delay
So there is a problem with ico format. I thought this was not the case with earlier versions, but down until 0.80 it is the same. Maybe I was wrong.
Is this a problem with XnViewMP or with my system?

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31174
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.83: XnView doesn't react for several minutes

Post by xnview » Sat Oct 22, 2016 7:15 am

could you send me some samples of your ico files?
Pierre.

bege
Posts: 43
Joined: Sun Feb 20, 2011 6:27 pm
Location: Germany

Re: 0.83: XnView doesn't react for several minutes

Post by bege » Mon Oct 24, 2016 4:03 pm

I sent samples via e-mail to you.
500 icons in a folder cause a lag of several seconds, 4000 icons a lag of several minutes. I have an old and relatively slow computer with Windows 7 Professional 64 bit SP1.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31174
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.83: XnView doesn't react for several minutes

Post by xnview » Wed Oct 26, 2016 8:04 am

See Issue 1008 for details.
Pierre.

bege
Posts: 43
Joined: Sun Feb 20, 2011 6:27 pm
Location: Germany

Re: 0.83: XnView doesn't react for several minutes

Post by bege » Wed Oct 26, 2016 3:06 pm

Pierre, thank you very much :)

User avatar
helmut
Posts: 8153
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: 0.83: XnView doesn't react for several minutes

Post by helmut » Mon Dec 05, 2016 8:36 pm

This problem is supposed to be fixed in XnView 0.84 beta 1. Could you please try and confirm the bug fix, bege?

bege
Posts: 43
Joined: Sun Feb 20, 2011 6:27 pm
Location: Germany

Re: 0.83: XnView doesn't react for several minutes

Post by bege » Tue Dec 06, 2016 4:09 pm

Yes, it is fixed :)

Post Reply