0.86: Wont save when closing by ALT+F4 anymore

*** Please report new bugs here! ***

Moderator: Dreamer

Post Reply
Elocai
Posts: 9
Joined: Tue Jan 24, 2017 6:19 pm

0.86: Wont save when closing by ALT+F4 anymore

Post by Elocai » Thu May 04, 2017 8:50 pm

1.open anything with more then one picture(1)
2.goto to picture number in fullscreen or picture mode
3.goto next picture(2)
4.close with alt f4
5.when you reopen you see that that your again at the place(1) where you´we to beginging changes havent saved

BUG was not present in 0.84. I rolled back to 0.84 becouse 0.85 was a mess, seems like i have to roll back again to 0.84 : (

User avatar
helmut
Posts: 8127
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: 0.86: Wont save when closing by ALT+F4 anymore

Post by helmut » Sun May 07, 2017 8:30 am

Thank you for your bug report, Elocai. Why do you think that 0.85 is a mess?

I've just tried and could reproduce your problem. :bugconfirmed:
To reproduce:
1. Open browser
2. Browse a folder with several images
3. Open the first image
4. In Viewer navigate to the last image
5. Close the viewer

From what I can see bug results from a wrong setting. The default for setting Interface » Interface | Synchronize browser when view is closed has changed, by default it is unchecked. Could you please check this setting and try again?

:arrow: Reproduced

@Pierre: In XnView 0.84 (and probably before) default of "Synchronize browser when view is closed" was checked. Is there a reason why this was changed in 0.85?

User avatar
ckit
XnThusiast
Posts: 2432
Joined: Tue Feb 17, 2004 1:11 am
Location: Cabarlah Australia
Contact:

Re: 0.86: Wont save when closing by ALT+F4 anymore

Post by ckit » Tue May 09, 2017 10:24 am

I can reproduce both Elocai and Helmut's steps with Synchronize browser when view is closed checked.

XnViewMP can't remember the focus for the selected image currently open in Viewer mode from what I understand.
Win10 Pro x64 RS3, Malwarebytes Premium, Process Lasso Pro
XnViewMP and PhotoFiltre Studio X

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 29086
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.86: Wont save when closing by ALT+F4 anymore

Post by xnview » Thu Jun 08, 2017 10:55 am

helmut wrote:@Pierre: In XnView 0.84 (and probably before) default of "Synchronize browser when view is closed" was checked. Is there a reason why this was changed in 0.85?
It was a change, it's a problem for many users.

With the setting activated, i can't reproduce
Pierre.

Post Reply