Clipboard usage

*** Please report new bugs here! ***

Moderator: Dreamer

Post Reply
svesjo
Posts: 3
Joined: Tue Apr 13, 2010 8:22 am

Clipboard usage

Post by svesjo » Wed Feb 14, 2018 1:28 pm

I wonder if this is a XnView bug?
When XnView is open, even if I don't use it, there are sometimes problems with the clipboard in Excel, and may be other applications.
I have used ClipboardOwnerDebug to debug this (http://leodavidson.blogspot.no/2011/06/ ... -1001.html).
When I copy a range of cells in Excel, and XnView is not running, the clipboard log shows the following activity:
( 13140 ms) Clipboard data last set by PID: 14128 Process: EXCEL.EXE Class: XLMSGONLY -- 0 formats
But if I start XnView, and copy some cells in Excel, the log show the following, even if I don't use XnView:
( 108125 ms) Clipboard data last set by PID: 14128 Process: EXCEL.EXE Class: CLIPBRDWNDCLASS -- Error opening the clipboard: 5
( 108125 ms) Clipboard in use PID: 7520 Process: xnviewmp.exe Class: CLIPBRDWNDCLASS
( 108218 ms) Clipboard in use PID: 7520 Process: xnviewmp.exe Class: CLIPBRDWNDCLASS
( 108312 ms) Clipboard in use PID: 7520 Process: xnviewmp.exe Class: CLIPBRDWNDCLASS
( 108422 ms) Clipboard in use PID: 7520 Process: xnviewmp.exe Class: CLIPBRDWNDCLASS
( 108515 ms) Clipboard in use PID: 7520 Process: xnviewmp.exe Class: CLIPBRDWNDCLASS
( 108625 ms) Clipboard in use PID: 7520 Process: xnviewmp.exe Class: CLIPBRDWNDCLASS
( 108718 ms) Clipboard data last set by PID: 14128 Process: EXCEL.EXE Class: CLIPBRDWNDCLASS -- Error opening the clipboard: 5
( 108718 ms) Clipboard in use PID: 7520 Process: xnviewmp.exe Class: CLIPBRDWNDCLASS
( 108828 ms) Clipboard in use PID: 7520 Process: xnviewmp.exe Class: CLIPBRDWNDCLASS
( 108922 ms) Clipboard in use PID: 7520 Process: xnviewmp.exe Class: CLIPBRDWNDCLASS
( 109031 ms) Clipboard in use PID: 7520 Process: xnviewmp.exe Class: CLIPBRDWNDCLASS
( 109125 ms) Clipboard in use PID: 7520 Process: xnviewmp.exe Class: CLIPBRDWNDCLASS
( 109234 ms) Clipboard data last set by PID: 14128 Process: EXCEL.EXE Class: CLIPBRDWNDCLASS -- Error opening the clipboard: 5
( 109234 ms) Clipboard in use PID: 7520 Process: xnviewmp.exe Class: CLIPBRDWNDCLASS
( 109328 ms) Clipboard in use PID: 7520 Process: xnviewmp.exe Class: CLIPBRDWNDCLASS
( 109437 ms) Clipboard in use PID: 7520 Process: xnviewmp.exe Class: CLIPBRDWNDCLASS
( 109531 ms) Clipboard in use PID: 7520 Process: xnviewmp.exe Class: CLIPBRDWNDCLASS
( 109640 ms) Clipboard in use PID: 7520 Process: xnviewmp.exe Class: CLIPBRDWNDCLASS
( 109734 ms) Clipboard in use PID: 7520 Process: xnviewmp.exe Class: CLIPBRDWNDCLASS
( 109828 ms) Clipboard data last set by PID: 14128 Process: EXCEL.EXE Class: CLIPBRDWNDCLASS -- Error opening the clipboard: 5
( 109828 ms) Clipboard in use PID: 7520 Process: xnviewmp.exe Class: CLIPBRDWNDCLASS
( 109937 ms) Clipboard not in use.
I also get an error message in Excel.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 29086
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Clipboard usage

Post by xnview » Thu Feb 15, 2018 2:43 pm

i'll ask QT Team
Pierre.

Gérard 91
Posts: 81
Joined: Wed Sep 23, 2009 8:33 pm

Re: Clipboard usage

Post by Gérard 91 » Thu Feb 15, 2018 5:05 pm

Hi
I have an almost similar problem.
When MP is running It is impossible to copy a complete sheet in Excel (all previous versions up to 0.87, I didn't try with the last), even if only these two programs work. The message invokes the lack of memory, although I have 8 GB. If MP is stopped, I can copy even though many other programs are running.
It doesn't bother me too much since I know it. and it doesn't prevent MP from being a super amazing program.
Sincerly
Gérard

svesjo
Posts: 3
Joined: Tue Apr 13, 2010 8:22 am

Re: Clipboard usage

Post by svesjo » Fri Feb 16, 2018 6:18 pm

Additional info:
I most often see this problem in two applications: Excel and Solidworks.
Sincerely,
Svesjo

x230w
Posts: 2
Joined: Wed Mar 14, 2018 2:45 pm

Re: Clipboard usage

Post by x230w » Wed Mar 14, 2018 4:58 pm

Error with clipboard usage. Which is present for more than one year! more precisely, from the very beginning!
You can check it very simple:
Choose "save as", highlight the file name and copy it to the clipboard - you'll see what will happen!
...
But in Linux Mint.
Maybe in Windows it's different, I do not know ... write, tell ...

x230w
Posts: 2
Joined: Wed Mar 14, 2018 2:45 pm

Re: Clipboard usage

Post by x230w » Thu Mar 15, 2018 5:05 pm

xnview wrote:.
Error with clipboard usage. Which is present for more than one year! more precisely, from the very beginning!
You can check it very simple:
Choose "save as", highlight the file name and copy it to the clipboard - you'll see what will happen!
...
But in Linux Mint.
Maybe in Windows it's different, I do not know ... write, tell ...

Post Reply