0.92: Can't drag in browser mode if there are marked files

Moderators: XnTriq, helmut, cday, xnview, Dreamer

Post Reply
JMM72
Posts: 32
Joined: Wed Feb 10, 2016 2:16 pm

0.92: Can't drag in browser mode if there are marked files

Post by JMM72 » Thu Dec 06, 2018 2:46 pm

XnView MP 0.92 - 64 bit
OS: Windows 7 64bit

In browser mode, if there are marked files, when trying to drag a selection to the folder tree or among the thumbnails to reorder, a window appears asking if the operation should use the selected files, or the marked files. That in effect nullifies the drag, cancelling the operation.

Such window appears when copying/moving without using drag & drop, e.g. Alt+M, and it is useful since often I have a set of marked files (for later operation) while working with another set of selected files (for next operation). Only recently (in 0.92, maybe 0.91) it has appeared also when drag & drop.

Effect: the operaction can't be finished.

To reproduce:
1. In any folder with images, in browser mode, mark one or more images.
2. Now select other image or images.
3. Drag the selection.
4. The window asking which of marked or selected files are to be used in the operation appears.
Actual behaviour (bug): regardless of the option chosen, the drag & drop operation is cancelled.

Expected behaviour: no window should appear - operation should work with currently selected files.

User avatar
m.Th.
XnThusiast
Posts: 1491
Joined: Wed Aug 16, 2006 6:31 am
Contact:

Re: 0.92: Can't drag in browser mode if there are marked files

Post by m.Th. » Tue Dec 11, 2018 4:04 pm

Yes, I hit this often enough. Basically we cannot drag & drop some selected files if other files are tagged.
m. Th.

The Ascetic Experience - The best photos and texts from Holy Mountain (Athos)

- Dark Themed XnViewMP 0.90 64bit & XnView 2.00 x64 on Win7 x64 -

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 30283
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.92: Can't drag in browser mode if there are marked files

Post by xnview » Thu Dec 13, 2018 1:44 pm

:bugconfirmed: Thanks to your detailed description I can reproduce the problem.
Pierre.

Post Reply