0.94 beta #1 - Thumbnails rebuild function from settings menu does not recognize deleted directories

Reported bugs that have been closed and/or resolved

Moderators: XnTriq, xnview, Dreamer

Post Reply
User avatar
masterjp
Posts: 156
Joined: Fri Feb 13, 2009 4:37 pm
Location: Duesseldorf (Germany)

0.94 beta #1 - Thumbnails rebuild function from settings menu does not recognize deleted directories

Post by masterjp » Sun Sep 01, 2019 8:36 am

I am using your xnviewmp 0.94 beta #1 and had this problem with previous versions, too.

Sometimes I use the rebuild thumbnails button in settings menu, to refresh and complete my thumbnails of my favorite picture folders.

I had folders with pictures and renamed them or delete them.
The rebuild thumbnails function from settings menu does not recognize a deleted folder!

The rebuild thumbnails button try to create new thumbnails and stopped at the last file, which is before the deleted folder.
Xn.png
Example:

1. Create a folder on c:\test1
2. Copy a picture file into the folder test1
3. Start XnViewMP and browse the folder test1
4. Delete the folder C:\test1
5. Start XnViewMP, open settings menu, start rebuild thumbnails

Solution:

XnViewMP first should check, if all directories in the Cached directory list exists. Then it can start the rebuild thumbnail process.
PC: Intel 8700k + Asus Z370-F + 16 GB RAM G.Skill
OS: Windows 10 Pro x64 (latest updates) | XN-View (latest stable version) |XnViewMP (latest stable and beta version) | XnConvert (latest) | Adobe Photoshop Elements 2019 & Elements XXL 6

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31938
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.94 beta #1 - Thumbnails rebuild function from settings menu does not recognize deleted directories

Post by xnview » Tue Sep 03, 2019 6:10 am

'Rebuild thumbnails' doesn't check orphaned folder, you need to use 'Optimize'
Pierre.

User avatar
masterjp
Posts: 156
Joined: Fri Feb 13, 2009 4:37 pm
Location: Duesseldorf (Germany)

Re: 0.94 beta #1 - Thumbnails rebuild function from settings menu does not recognize deleted directories

Post by masterjp » Wed Sep 04, 2019 8:38 am

My problem is, that XnViewMP hangs in an endless loop, if you try to generate the thumbnails.
PC: Intel 8700k + Asus Z370-F + 16 GB RAM G.Skill
OS: Windows 10 Pro x64 (latest updates) | XN-View (latest stable version) |XnViewMP (latest stable and beta version) | XnConvert (latest) | Adobe Photoshop Elements 2019 & Elements XXL 6

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31938
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.94 beta #1 - Thumbnails rebuild function from settings menu does not recognize deleted directories

Post by xnview » Thu Sep 05, 2019 2:10 pm

See issue for current status and some details.
Pierre.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31938
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.94 beta #1 - Thumbnails rebuild function from settings menu does not recognize deleted directories

Post by xnview » Tue Sep 17, 2019 10:15 am

This problem is supposed to be fixed in XnView MP 0.94. Please check and confirm the bug fix here.
Pierre.

User avatar
masterjp
Posts: 156
Joined: Fri Feb 13, 2009 4:37 pm
Location: Duesseldorf (Germany)

Re: 0.94 beta #1 - Thumbnails rebuild function from settings menu does not recognize deleted directories

Post by masterjp » Tue Sep 17, 2019 6:04 pm

You fixed the bug. Thank you!
PC: Intel 8700k + Asus Z370-F + 16 GB RAM G.Skill
OS: Windows 10 Pro x64 (latest updates) | XN-View (latest stable version) |XnViewMP (latest stable and beta version) | XnConvert (latest) | Adobe Photoshop Elements 2019 & Elements XXL 6

Post Reply