[0.94b2] Thumbnails not loading occasionally

Reported bugs that have been closed and/or resolved

Moderators: XnTriq, xnview, Dreamer

Post Reply
jadO
Posts: 430
Joined: Wed Apr 29, 2015 6:36 am

[0.94b2] Thumbnails not loading occasionally

Post by jadO » Wed Oct 09, 2019 7:56 am

I have not been able to investigate further. But video thumbnails do not load on some occasion.
It seems to happen when using the scrollbar to move up or down a large number of files. Then the thumbnail preview gets stuck displaying only the file type image. Clicking one file manually and moving up and down to trigger the thumbnail refres solves this but only for current viewable area.
I have not seen this happening with 0.93.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 33336
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: [0.94b2] Thumbnails not loading occasionally

Post by xnview » Wed Oct 16, 2019 6:32 am

do you use Settings>Thumbnail>Create thumbnails for whole folder?
Pierre.

jadO
Posts: 430
Joined: Wed Apr 29, 2015 6:36 am

Re: [0.94b2] Thumbnails not loading occasionally

Post by jadO » Fri Oct 18, 2019 9:12 am

xnview wrote:
Wed Oct 16, 2019 6:32 am
do you use Settings>Thumbnail>Create thumbnails for whole folder?
No, this setting is disabled off.
Normally creation of thumbnails should not be required again at all as the files have been thumbnailed already. It is a matter of displaying them in file browser.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 33336
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: [0.94b2] Thumbnails not loading occasionally

Post by xnview » Tue Nov 05, 2019 2:02 pm

do you have same problem with folder of images?
Pierre.

jadO
Posts: 430
Joined: Wed Apr 29, 2015 6:36 am

Re: [0.94b2] Thumbnails not loading occasionally

Post by jadO » Sun Nov 10, 2019 5:03 pm

xnview wrote:
Tue Nov 05, 2019 2:02 pm
do you have same problem with folder of images?
I just tried to reproduce it again and it really seems that rapid scrollbar movement from one end to the other can trigger it.
At least this is what just happend.
It seems that it only happens on folders with videos not images.

jadO
Posts: 430
Joined: Wed Apr 29, 2015 6:36 am

Re: [0.94b2] Thumbnails not loading occasionally

Post by jadO » Tue Nov 26, 2019 7:18 am

I need to correct. It happens with images too.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 33336
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: [0.94b2] Thumbnails not loading occasionally

Post by xnview » Wed Nov 27, 2019 2:59 pm

jadO wrote:
Tue Nov 26, 2019 7:18 am
I need to correct. It happens with images too.
do you have a way to reproduce with a folder of images?
Pierre.

jadO
Posts: 430
Joined: Wed Apr 29, 2015 6:36 am

Re: [0.94b2] Thumbnails not loading occasionally

Post by jadO » Sat Dec 07, 2019 6:21 am

xnview wrote:
Wed Nov 27, 2019 2:59 pm
jadO wrote:
Tue Nov 26, 2019 7:18 am
I need to correct. It happens with images too.
do you have a way to reproduce with a folder of images?
No I haven't found a way yet to consistantly reproduce it. But it does happen.

jadO
Posts: 430
Joined: Wed Apr 29, 2015 6:36 am

Re: [0.94b2] Thumbnails not loading occasionally

Post by jadO » Wed Apr 29, 2020 3:02 am

After updating to version 0.96.1 it seems the issue has gone.

Post Reply