Applying XMP template from *.xxmp files to images doenst work for namespace fwc

*** Please report new bugs here! ***

Moderators: helmut, XnTriq, xnview, Dreamer

User avatar
Gerald_Ire
Posts: 55
Joined: Wed Nov 11, 2020 12:37 pm
Location: Germany

Applying XMP template from *.xxmp files to images doenst work for namespace fwc

Post by Gerald_Ire »

Subject: Applying XMP template from *.xxmp files to images doenst work for namespace fwc
20220524_xmp_choose_001797.png
XnView: MP 1.00 - 64 bit
OS: Windows 10 64bit

When trying to apply XMP metadata templates (*.xxmp files) for xmp-fwc metadata fields it doesnt show up in GUI or get written into xmp namespace fwc of the files

Effect: XMP metadata templates for xmp-fwc metadata fields doesnt show up in XnViewMP GUI nor get written into xmp namespace fwc of the files

To reproduce:
1. Open image in XnViewMP (version 1.00)and do to Edit / Edit XMP / ... to XMP FWC (Custom field1 -10)
2. Write Metadata in some Custom field and click on "Save templates"
3. Set a description for this XMP template in the next windows an save with "OK" => Metadata applies into image
4. Open a different image now, got to Edit / Edit XMP / XMP FWC again and try to apply the same metadata..
5. Now "Load template" and choose your XMP template..
6. Metadata doesnt show up in GUI... or in the new file

Actual behaviour (bug): Using "Load template" with *.xxmp files for XMP FWC (namespace fwc) doesnt apply bug:

Expected behaviour: metadata should show in GUI "XMP-FWC" and should apply into image
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-------------------------------------------------------------------------------
:D Gerald says thx to all! :D
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 37883
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: Applying XMP template from *.xxmp files to images doenst work for namespace fwc

Post by xnview »

it's the same as this bug?
Pierre.
User avatar
Gerald_Ire
Posts: 55
Joined: Wed Nov 11, 2020 12:37 pm
Location: Germany

Re: Applying XMP template from *.xxmp files to images doenst work for namespace fwc

Post by Gerald_Ire »

Hi Pierre!
Its the same bug...

This is only the "full bug report" as requestet from a user...
Your workaround helped alot.

I guess empty arguments in the *.xxmp lines (sample below) means that the existing xmp metadata content in a file will not be deleted or get overwritten...

<fwc.CustomField4></fwc.CustomField4> => no change to existing metadata


? Can I delet this post?
-------------------------------------------------------------------------------
:D Gerald says thx to all! :D
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 37883
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: Applying XMP template from *.xxmp files to images doenst work for namespace fwc

Post by xnview »

Gerald_Ire wrote: Thu Jun 09, 2022 1:34 pm
? Can I delet this post?
no problem, it's just to know :)
Pierre.