1.7.1 - join - mosaic - alignment ignored

Bugs which have been reproduced by a second user or the developer, or features to do

Moderators: XnTriq, helmut, xnview, Dreamer

User avatar
user0
XnThusiast
Posts: 1693
Joined: Sat May 09, 2015 9:37 am

1.7.1 - join - mosaic - alignment ignored

Post by user0 »

XnViewMP 1.7.1 64bit
Windows11 (23H2), display resolution 3840x2160, win scaling 150%


Join images - mosaic
it looks like Alignment setting is ignored and images are always spread across

join_mosaic_alignment_ignored.png
join_result.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 43995
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: 1.7.1 - join - mosaic - alignment ignored

Post by xnview »

:bugconfirmed: Thanks to your detailed description I can reproduce the problem.
Pierre.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 43995
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: 1.7.1 - join - mosaic - alignment ignored

Post by xnview »

This problem is supposed to be fixed in XnView MP 1.7.2. Please check and confirm the bug fix here.
Pierre.
User avatar
user0
XnThusiast
Posts: 1693
Joined: Sat May 09, 2015 9:37 am

Re: 1.7.1 - join - mosaic - alignment ignored

Post by user0 »

172
issue fixed, but it looks like there are few more with:
- Mosaic (Center, Right/Bottom)
- Collage (all alignments)

settings: spacing 10px, 3 thumbs/row
test_img.zip
join_result.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.