XnView 1.96 beta 1

Feedback and Comments on the new 1.96 Test version on Windows.

Moderator: XnTriq

dandv
Posts: 28
Joined: Sat Nov 08, 2008 10:46 pm
Location: Silicon Valley
Contact:

This beta detects 1.95.4 as a newer version

Postby dandv » Sat Jan 10, 2009 5:53 am

Just installed the beta and was happy to see the rotation being applied to the image only after the user stops typing.

Also noticed that it detects 1.95.4 as a newer version. Is this normal?

pic_viewer
Posts: 251
Joined: Sat Nov 17, 2007 7:53 am
Location: Germany

Postby pic_viewer » Sat Jan 10, 2009 11:57 am

When starting from a file via TC into fullscreen view XnView crashes imediately on my Vista system. See also my other crash which might be cache related. I'm back to 1.954 now.

User avatar
ckv
Posts: 779
Joined: Wed Feb 02, 2005 2:30 pm
Location: Glow
Contact:

Postby ckv » Sat Jan 10, 2009 12:40 pm

pic_viewer wrote:When starting from a file via TC into fullscreen view XnView crashes imediately on my Vista system. See also my other crash which might be cache related. I'm back to 1.954 now.

See: viewtopic.php?t=16741
I bet it's the same bug.

User avatar
XnTriq
Moderator & Librarian
Posts: 5092
Joined: Sun Sep 25, 2005 3:00 am
Location: Ref Desk

Postby XnTriq » Sat Jan 10, 2009 2:45 pm

:D Great stuff, Pierre! Thank you!

User avatar
JohnFredC
XnThusiast
Posts: 2010
Joined: Wed Mar 17, 2004 8:33 pm
Location: Sarasota Florida

Postby JohnFredC » Sat Jan 10, 2009 5:01 pm

Wow, Pierre. What an ambitious list of changes/fixes/improvements. You've been busy!

Thank you!
John

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 28086
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Postby xnview » Mon Jan 12, 2009 11:13 am

Dreamer wrote:
thibaud wrote:
Mezich is the default, perhaps you had a .ini??

no, removing the .ini file and starting up xnview again also default to old skin (after choosing to use .ini from application folder)
(I noticed this on a fresh install of xnview 1.95.2 also)

Confirmed, Mezich is NOT a default skin.

Oh right
Pierre.

profess135
Posts: 4
Joined: Thu Dec 11, 2008 1:40 pm

Postby profess135 » Tue Jan 13, 2009 1:26 am

Thanks for the new 1.96 b1 Pierre.

Is my other post an option?

Regards and thanks again,

Osei

User avatar
ckit
XnThusiast
Posts: 2422
Joined: Tue Feb 17, 2004 1:11 am
Location: Cabarlah Australia
Contact:

Postby ckit » Tue Jan 13, 2009 2:22 am

Just out of interest, has anyone tried this new beta under Windows 7 beta 1 (32-bit or 64-bit)?
Win10 Pro x64 Creators Update, Process Lasso Pro, Malwarebytes 3 Premium
XnViewMP and Classic, PicPick, PhotoFiltre Studio X

afloom
Posts: 11
Joined: Fri Dec 12, 2008 8:11 pm

Postby afloom » Tue Jan 13, 2009 11:40 am

I get an error message starting the application:

This application has failed to start because MSVCP71.dll was not found. Re-installing the application may fix this problem. Clicking 'ok' then starts the application which seems to work ok anyways.

My environment: Windows XP SP3 (English)
Anything else you need?

/Anders

User avatar
ckv
Posts: 779
Joined: Wed Feb 02, 2005 2:30 pm
Location: Glow
Contact:

Postby ckv » Tue Jan 13, 2009 7:35 pm

afloom wrote:I get an error message starting the application:

This application has failed to start because MSVCP71.dll was not found. Re-installing the application may fix this problem. Clicking 'ok' then starts the application which seems to work ok anyways.

My environment: Windows XP SP3 (English)
Anything else you need?

/Anders

Don't worry about it. It's just a plug-in with dependency to runtime dll you don't have. The plug-in wont work without the dll file, but otherwise it XnView works normally.

To get rid of the message, you can either delete IlmImf.dll file XnView plugins directory or you can download msvcp71.dll and msvcr71.dll (also required) from internet and copy them in XnView directory.


Return to “1.96 Testing - Feedback”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest