0.83: XnView doesn't react for several minutes [Fixed]

Bugs and Suggestions in XnView MP or XnConvert MP which have been resolved.

Moderator: XnTriq

bege
Posts: 43
Joined: Sun Feb 20, 2011 6:27 pm
Location: Germany

0.83: XnView doesn't react for several minutes [Fixed]

Post by bege »

Hi,
vesion 0.83 doesn't react for several minutes when I want to open a folder with several thousand icons. I think 0.82 didn't have that lag.
Where can I download 0.82?
cday
XnThusiast
Posts: 2706
Joined: Sun Apr 29, 2012 9:45 am
Location: Cheltenham, U.K.

Re: 0.83 doesn't react for several minutes

Post by cday »

bege wrote:Hi, vesion 0.83 doesn't react for several minutes when I want to open a folder with several thousand icons. I think 0.82 didn't have that lag.
Where can I download 0.82?
It can still be downloaded from the forum MP - General Support section...

Or, as with other software Old versions from that link.
User avatar
helmut
Posts: 8220
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: 0.83 doesn't react for several minutes

Post by helmut »

Would be interesting and important to find out the reason why XnView 0.83 is slow. Please let us know whether downgrading to 0.82 did solve the problem.
bege
Posts: 43
Joined: Sun Feb 20, 2011 6:27 pm
Location: Germany

Re: 0.83: XnView doesn't react for several minutes

Post by bege »

Both links are the same and lead to the General Support forum.
The download link (x64 setup) in "Announcement: XnView MP 0.82" supplies the latest version 0.83.

OK, found it myself: http://download.xnview.com/old_versions/
I'll try and let you know.
bege
Posts: 43
Joined: Sun Feb 20, 2011 6:27 pm
Location: Germany

Re: 0.83: XnView doesn't react for several minutes

Post by bege »

Neither 0.82 nor 0.81 solve the problem :?:
Must be another issue on my system. Or a setting in XnViewMP options that slows it down?
Has anybody else this problem and an idea what the reason may be?
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 34643
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.83: XnView doesn't react for several minutes

Post by xnview »

do you have saved a session?
Pierre.
bege
Posts: 43
Joined: Sun Feb 20, 2011 6:27 pm
Location: Germany

Re: 0.83: XnView doesn't react for several minutes

Post by bege »

xnview wrote:do you have saved a session?
Do you mean whether I opened XnViewMP with a saved session when it shows this problem (no) or whether I have saved a session previously (yes)?
I start XnViewMP with the standard folder (own pictures). That happens with normal speed. Then I navigate to the folder with the many icons. Before XnViewMP displays anything in that folder it doesn't react for several minutes.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 34643
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.83: XnView doesn't react for several minutes

Post by xnview »

When you have the problem, XnViewMP is opened with a saved session?
Do you have this problem if you have only Browser?
Pierre.
bege
Posts: 43
Joined: Sun Feb 20, 2011 6:27 pm
Location: Germany

Re: 0.83: XnView doesn't react for several minutes

Post by bege »

xnview wrote:When you have the problem, XnViewMP is opened with a saved session?
Do you have this problem if you have only Browser?
Only the browser.

I tested this:
Click in the browser on a folder with 600 icons in png format: no delay
Click in the browser on a folder with 600 icons in ico format: delay
So there is a problem with ico format. I thought this was not the case with earlier versions, but down until 0.80 it is the same. Maybe I was wrong.
Is this a problem with XnViewMP or with my system?
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 34643
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.83: XnView doesn't react for several minutes

Post by xnview »

could you send me some samples of your ico files?
Pierre.
bege
Posts: 43
Joined: Sun Feb 20, 2011 6:27 pm
Location: Germany

Re: 0.83: XnView doesn't react for several minutes

Post by bege »

I sent samples via e-mail to you.
500 icons in a folder cause a lag of several seconds, 4000 icons a lag of several minutes. I have an old and relatively slow computer with Windows 7 Professional 64 bit SP1.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 34643
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.83: XnView doesn't react for several minutes

Post by xnview »

See Issue 1008 for details.
Pierre.
bege
Posts: 43
Joined: Sun Feb 20, 2011 6:27 pm
Location: Germany

Re: 0.83: XnView doesn't react for several minutes

Post by bege »

Pierre, thank you very much :)
User avatar
helmut
Posts: 8220
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: 0.83: XnView doesn't react for several minutes

Post by helmut »

This problem is supposed to be fixed in XnView 0.84 beta 1. Could you please try and confirm the bug fix, bege?
bege
Posts: 43
Joined: Sun Feb 20, 2011 6:27 pm
Location: Germany

Re: 0.83: XnView doesn't react for several minutes

Post by bege »

Yes, it is fixed :)
Post Reply