Preview window not working

XnConvert Multi Platform - Windows, MacOSX, Linux

Moderators: XnTriq, helmut, xnview

SilverGreen93
Posts: 3
Joined: Mon Oct 03, 2022 6:50 pm

Preview window not working

Post by SilverGreen93 »

Hi,
I have been using XnConvert for a long time, but noticed that the Preview windows does not update anything even if I change the settings to be applied.
If I run the batch process it processes files with no problem. But I cannot see live any effect on changing the settings. This is very annoying as I cannot ajust anything without converting the files first and see the result.
Is it a known bug?

I am running on XnConvert 1.95 on Windows 11.
Thanks!
cday
XnThusiast
Posts: 3481
Joined: Sun Apr 29, 2012 9:45 am
Location: Cheltenham, U.K.

Re: Preview window not working

Post by cday »

In a quick test using v1.95, Preview is normally working for me...

But dating back a long way it has sometimes been necessary to click the small arrow between the Actions panel and Preview window in order to update. Unexplained, possibly related to certain actions or other setting, only seen occasionally in my experience.
SilverGreen93
Posts: 3
Joined: Mon Oct 03, 2022 6:50 pm

Re: Preview window not working

Post by SilverGreen93 »

I figured it out. On top of the arrow there is a small almost invisible icon to enable auto-preview.
In my opinion it should be changed to a check-box and make it large and clear what it does. I almost missed it.
cday
XnThusiast
Posts: 3481
Joined: Sun Apr 29, 2012 9:45 am
Location: Cheltenham, U.K.

Re: Preview window not working

Post by cday »

SilverGreen93 wrote: Mon Oct 03, 2022 7:44 pm I figured it out. On top of the arrow there is a small almost invisible icon to enable auto-preview.
In my opinion it should be changed to a check-box and make it large and clear what it does. I almost missed it.
At the top of the screen, the small icon with tooltip 'Update preview'? I had never noticed that, and have managed well without it, not sure how it relates to the 'Apply actions' arrow in the centre that I referred to before? But as stated, in my experience preview normally works automatically without the need to use either icon.

Might benefit from a review by xnview the developed sometime...