Auto rebuild thumbnails ?

Ask for help and post your question on how to use XnView MP.

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
alain.roger
Posts: 4
Joined: Wed Nov 04, 2015 4:13 pm

Auto rebuild thumbnails ?

Post by alain.roger » Wed Mar 21, 2018 2:20 pm

Hi,

i use XNView MP 0.90 on ubuntu 17.10 and i like this app.

However i have a lot of pictures/photos from my family and holidays or about my son practicing sports.
I have quite often the same issue. When i move photos from folder to another or when i add new photos, i must rebuild the thumbnails for all or i see not representative pictures of the real photo.

Basically i use thumbnails as preview when i search something and if thumbnail is not correct, i'm losing time by clicking on the wrong thumbnail.

So is there a way to have an auto-rebuild thumbnails option when i navigate from folder to another, in order to have for 100% sure the real thumbnail picture attached to the correct photo ?

thx

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 30094
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Auto rebuild thumbnails ?

Post by xnview » Wed Mar 21, 2018 3:03 pm

alain.roger wrote:i see not representative pictures of the real photo.
what do you means?
Pierre.

alain.roger
Posts: 4
Joined: Wed Nov 04, 2015 4:13 pm

Re: Auto rebuild thumbnails ?

Post by alain.roger » Wed Mar 21, 2018 4:13 pm

I mean that picture we can see on the thumbnail (or list of thumbnails in a folder) is not representative of the real picture if you click on it.

e.g.: if i have 2 pictures: photo1.jpg and photo2.jpg

in the thumbnail, i will have maybe photo1.jpg thumbnail for photo1.jpg but it can be another picture from somewhere else.
so let's say that photo1.jpg is my son playing ice hockey.
i click on the thumbnail showing me this picture and in fact once opens as real size, the photo is my mom on her birthday.

this is what i mean.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 30094
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Auto rebuild thumbnails ?

Post by xnview » Thu Mar 29, 2018 12:35 pm

do you have this problem for all folders?
Pierre.

Post Reply