XnView MP - Video thumbnails not working

Ask for help and post your question on how to use XnView MP.

Moderators: XnTriq, helmut, xnview

Helodia
Posts: 3
Joined: Fri Feb 14, 2020 9:04 pm

XnView MP - Video thumbnails not working

Post by Helodia »

Hello,

I have XnView MP 0.95 and it does not create & show any thumbnail for video file.
Mostly MP4 files but also MOV files.
That would be really convenient to order & cleanup my photos & videos.

How to enable it ?

Thanks,
Helodia
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 38830
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: XnView MP - Video thumbnails not working

Post by xnview »

could you send me some samples?
Pierre.
Helodia
Posts: 3
Joined: Fri Feb 14, 2020 9:04 pm

Re: XnView MP - Video thumbnails not working

Post by Helodia »

Here it is Pierre :
https://files.fm/f/75gq9m7p

I think it could be linked to the fact that I previously configured XnView with a custom size of Thumbnails. Probably not supported for videos.
But now I reverted back to standard size of thumbnails, try to rebuild thumbnail database, still not working.

Is there any other way to force rebuild the thumbnails ?
Helodia
Posts: 3
Joined: Fri Feb 14, 2020 9:04 pm

Re: XnView MP - Video thumbnails not working

Post by Helodia »

Pierre, do you have an idea how to solve my problem ?
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 38830
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: XnView MP - Video thumbnails not working

Post by xnview »

Helodia wrote: Thu Jun 04, 2020 7:37 pm Pierre, do you have an idea how to solve my problem ?
Windows?
Pierre.
cadu
Posts: 114
Joined: Thu Mar 15, 2012 10:43 am

Re: XnView MP - Video thumbnails not working

Post by cadu »

Helodia wrote: Thu Jun 04, 2020 7:37 pm Pierre, do you have an idea how to solve my problem ?
"Go to Settings -> Browser -> File liste -> Custom Filter and check if the "Show as Thumbnail" checkbox in the "Video" row is checked."
From: viewtopic.php?t=32683&start=15

SUGGESTION: This setting is disabled by default. Why not set the default as "enabled"?
stevehero
Posts: 72
Joined: Fri Feb 12, 2021 9:17 pm

Re: XnView MP - Video thumbnails not working

Post by stevehero »

Can confirm this bug in the latest version.

I've checked all these. The folder doesn't show anything up. There's mp4s' in the folder that I'm browsing.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 38830
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: XnView MP - Video thumbnails not working

Post by xnview »

all seems correct, and no thumbnail for .mp4 files?
Pierre.
stevehero
Posts: 72
Joined: Fri Feb 12, 2021 9:17 pm

Re: XnView MP - Video thumbnails not working

Post by stevehero »

Yes, they're no showing up.

Along with mp4s' There's also mpg and 3gp files in the folder which also don't show.
stevehero
Posts: 72
Joined: Fri Feb 12, 2021 9:17 pm

Re: XnView MP - Video thumbnails not working

Post by stevehero »

I don't know if a restart of my machine made it work but they're appearing now for some strange reason.
erikque
Posts: 1
Joined: Fri Nov 04, 2022 8:20 am

Re: XnView MP - Video thumbnails not working

Post by erikque »

thank you, for the tip!
the video thumbnails are now showing
I guess it disabled by default as it takes more time and processing power to generate thumbnails from the videos
stevehero wrote: Tue Aug 17, 2021 8:36 pm Can confirm this bug in the latest version.

I've checked all these. The folder doesn't show anything up. There's mp4s' in the folder that I'm browsing.