Starting xnview with standard X11 arguments

Bugs which have been reproduced by a second user or the developer, or features to do

Moderators: XnTriq, helmut, xnview, Dreamer

User avatar
Mick P. F.
Posts: 5
Joined: Thu Nov 17, 2022 7:40 am

Starting xnview with standard X11 arguments

Post by Mick P. F. »

Hello,

I'm using XnView MP 1.3.1 with ubuntu 22.04 64 bit on a tablet.

I've created a slideshow, which I'd like to start automatically with the OS (autostart mode).
The command line for this modfe is

Code: Select all

/usr/bin/xnview my_slideshow.sld
When the program starts with this call, the mouse pointer is displayed, which is undesirable.

To start without displaying the mouse pointer, I've added the X11 argument '-nocursor':

Code: Select all

/usr/bin/xnview -nocursor my_slideshow.sld
But now it starts in browser mode instead of starting the slideshow.

Is it a bug?
I think so... It does not process X11 arguments...
Could you check it please?

Thanks in advance,
Michael
Nobody is perfect!
Nobody lives forever to correct his mistakes someday in the future, if not right now!
Covid-19 is not responsible for any human failures!
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 38830
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: Starting xnview with standard X11 arguments

Post by xnview »

right, i can reproduce
Pierre.
User avatar
Mick P. F.
Posts: 5
Joined: Thu Nov 17, 2022 7:40 am

Re: Starting xnview with standard X11 arguments

Post by Mick P. F. »

Nice answer.
Do you want to change it?
As an Interim bugfix I'm using a workaround with "unclutter", but from my pov it is not the right solution...
Nobody is perfect!
Nobody lives forever to correct his mistakes someday in the future, if not right now!
Covid-19 is not responsible for any human failures!