0.92: XnViewMP not showing webp images when opened from Windows Explorer

*** Please report new bugs here! ***

Moderator: Dreamer

Post Reply
anonymous_user
Posts: 14
Joined: Tue Dec 13, 2011 2:37 am

0.92: XnViewMP not showing webp images when opened from Windows Explorer

Post by anonymous_user » Sun Jan 06, 2019 6:53 pm

XnView: MP 0.92 - 64 bit
OS: Windows 10 64bit

If I try opening a webp file from with Windows Explorer, XnViewMP will open up with a blank view and no image. However if I use the XnViewMP browser, I can go to the webp file and it will open just fine that way.

Effect: image not shown

To reproduce:
1. Set XnViewMP as default application for webp files
2. Open Windows Explorer and open a webp file

Actual behaviour (bug): XnViewMP opens but doesn't show the image

Expected behaviour: XnViewMP should show the image

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 30421
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.92: XnViewMP not showing webp images when opened from Windows Explorer

Post by xnview » Tue Jan 08, 2019 1:55 pm

i can't reproduce, please check the registry association?
Pierre.

anonymous_user
Posts: 14
Joined: Tue Dec 13, 2011 2:37 am

Re: 0.92: XnViewMP not showing webp images when opened from Windows Explorer

Post by anonymous_user » Fri Jan 11, 2019 4:11 am

How do I check the registry association? I already tried settings another app as default and then changing back to XnViewMP but it didn't help.

Also I tried deleting my config files so XnViewMP would be at default settings but that didn't help either.

Thankfully .webp files are not extremely common so this isn't a huge deal for me.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 30421
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.92: XnViewMP not showing webp images when opened from Windows Explorer

Post by xnview » Fri Jan 11, 2019 2:25 pm

if you drag&drop a .webp on XnView MP's icon, it works?
Pierre.

anonymous_user
Posts: 14
Joined: Tue Dec 13, 2011 2:37 am

Re: 0.92: XnViewMP not showing webp images when opened from Windows Explorer

Post by anonymous_user » Sat Jan 12, 2019 2:52 am

Yes if I drag and drop a webp file onto the XnViewMP window or shortcut then it opens fine.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 30421
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.92: XnViewMP not showing webp images when opened from Windows Explorer

Post by xnview » Sun Jan 13, 2019 12:18 pm

so it seems that entry for .webp in registry has a problem
Pierre.

Post Reply