XnView MP 0.93 doesn't start on Linux Mint 17 Qiana

*** Please report new bugs here! ***

Moderator: Dreamer

Post Reply
ksu
Posts: 2
Joined: Sat Feb 09, 2019 7:19 pm

XnView MP 0.93 doesn't start on Linux Mint 17 Qiana

Post by ksu » Sat Feb 09, 2019 7:44 pm

I have used Xnview MP 0.92 64 bit on Linux Mint 17 Qiana with xfce until some days ago. Today I used the .deb file to update Xnview MP. But Xnview MP 0.93 fails to start.
I have also tried the .tgz but to no avail.
I have tried to remove the whole package and I have also deleted the settings folder. But even after a fresh installation it won't start.
No error message is given.
I would like to use the old version, but can't find the .deb or .tgz for version 0.92.

cday
XnThusiast
Posts: 1936
Joined: Sun Apr 29, 2012 9:45 am
Location: Cheltenham, U.K.

Re: XnView MP 0.93 doesn't start on Linux Mint 17 Qiana

Post by cday » Sat Feb 09, 2019 8:10 pm

ksu wrote:
Sat Feb 09, 2019 7:44 pm
I have used Xnview MP 0.92 64 bit on Linux Mint 17 Qiana with xfce until some days ago. Today I used the .deb file to update Xnview MP. But Xnview MP 0.93 fails to start.
I have also tried the .tgz but to no avail.
I have tried to remove the whole package and I have also deleted the settings folder. But even after a fresh installation it won't start.
No error message is given.
That's one for Pierre...

I would like to use the old version, but can't find the .deb or .tgz for version 0.92.
Earlier versions of XnView software can be downloaded from this link, scroll to the end for XnView MP 0.92... :D

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 30684
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: XnView MP 0.93 doesn't start on Linux Mint 17 Qiana

Post by xnview » Mon Feb 11, 2019 8:27 am

ksu wrote:
Sat Feb 09, 2019 7:44 pm
I have used Xnview MP 0.92 64 bit on Linux Mint 17 Qiana with xfce until some days ago. Today I used the .deb file to update Xnview MP. But Xnview MP 0.93 fails to start.
I have also tried the .tgz but to no avail.
I have tried to remove the whole package and I have also deleted the settings folder. But even after a fresh installation it won't start.
No error message is given.
I would like to use the old version, but can't find the .deb or .tgz for version 0.92.
which message do you have when you start it?
Pierre.

ksu
Posts: 2
Joined: Sat Feb 09, 2019 7:19 pm

Re: XnView MP 0.93 doesn't start on Linux Mint 17 Qiana

Post by ksu » Mon Feb 11, 2019 6:21 pm

xnview wrote:
Mon Feb 11, 2019 8:27 am
ksu wrote:
Sat Feb 09, 2019 7:44 pm
… Xnview MP 0.93 fails to start.
I have also tried the .tgz but to no avail.
I have tried to remove the whole package and I have also deleted the settings folder. But even after a fresh installation it won't start.
No error message is given.
which message do you have when you start it?
As I wrote: "No error message is given."

@cday: Thanks for the link. I have now 0.92 installed which works perfectly. It would be helpful to present a link to the old versions at the download page ( https://www.xnview.com/de/xnviewmp/#downloads ).

Post Reply