Browser not retaining window size

Ask for help and post your question on how to use XnView Classic.

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
stevvie
Posts: 16
Joined: Tue Feb 05, 2008 12:49 am

Browser not retaining window size

Post by stevvie »

If I press enter on a picture to view it in a window, then press right arrow to goto the next picture then press enter again to return to browser view the window stays the size of the picture. This is VERY annoying if the last picture was a small one and i can only see about 8 thumbnails, I am then having to maximize the window all the time. I have "Use different position/size for browser & view" ticked under interface in the options but that seems to make no difference. Can somebody tell me what I'm doing wrong or how to keep the browser a set size, I usually use the browser with it's window maximised.

Thanks
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4605
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm
Location: Slovakia

Post by Dreamer »

Right, it's not working good, but it's a known issue.
Dreamer
Danny
Posts: 564
Joined: Sat Sep 04, 2004 5:09 pm

Post by Danny »

The problem lies in maximizing the window. Don't do that, but instead just resize the browser window to fill out the whole screen. That fixed the problem for me.
Get the bugs fixed, THEN start adding features. It sucks, but someone has to do it.
RickS
Posts: 33
Joined: Fri Oct 17, 2008 12:20 pm
Location: Miami, FL

Post by RickS »

I don't have this problem, assuming I'm doing the same thing you are:

Press ENTER on thumbnail from Browser, image opens in Viewer
Press right arrow on toolbar (NEXT FILE) and new image opens in Viewer
Press ENTER on new image and return to Browser

When I return to the Browser all is the same as when I started except that the new image is now in Preview window as expected.

Windows XP SP3
Danny
Posts: 564
Joined: Sat Sep 04, 2004 5:09 pm

Post by Danny »

Then you probably have, like me, "Use different size/position for browser & view" enabled under INTERFACE -> WINDOWS.
Get the bugs fixed, THEN start adding features. It sucks, but someone has to do it.
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4605
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm
Location: Slovakia

Post by Dreamer »

I have this problem with "Use different size/position for browser & view" enabled and even if not using 'maximize', sometimes.
Dreamer
RickS
Posts: 33
Joined: Fri Oct 17, 2008 12:20 pm
Location: Miami, FL

Post by RickS »

Danny wrote:Then you probably have, like me, "Use different size/position for browser & view" enabled under INTERFACE -> WINDOWS.
Danny, I can't replicate the problem the OP is having with or without "Use different size/position for browser & view" enabled. Seems fine at this end, regardless.

(v1.95.4)
Post Reply