Dbl. Click in view and specified startup dir

Ask for help and post your question on how to use XnView Classic.

Moderators: helmut, XnTriq, xnview

Mamont

Dbl. Click in view and specified startup dir

Post by Mamont »

Hi, I have the following problem in XnView 1.66:
When the following options are selected: "View"->"Double-Click to go to the browser" and "Browser"->"Startup directory"->"Specified", double click in the view returns not to the current directory in the browser, but to the startup directory.
User avatar
helmut
Moderator
Posts: 8676
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: Dbl. Click in view and specified startup dir

Post by helmut »

Could easily reproduce your problem. Really looks a bug. -> Pierre? :bug:
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 38330
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: Dbl. Click in view and specified startup dir

Post by xnview »

helmut wrote:Could easily reproduce your problem. Really looks a bug. -> Pierre? :bug:
Yes, a bug.
Regards. Pierre.
majkl

Re: Dbl. Click in view and specified startup dir

Post by majkl »

xnview wrote:
helmut wrote:Could easily reproduce your problem. Really looks a bug. -> Pierre?
Yes, a bug.
Regards. Pierre.
Yes, but what's the correct behavior in this case? I wrote about this some time ago in newsgroup. According to me, when switching from viewer to browser after doubleclick on viewed picture, the browser should start in the picture's directory, independently on what is set as startup directory for browser.

This is now most annoying thing on xnview for me :-(
majkl
User avatar
helmut
Moderator
Posts: 8676
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: Dbl. Click in view and specified startup dir

Post by helmut »

maijkl wrote:Yes, but what's the correct behavior in this case? ... According to me, when switching from viewer to browser after doubleclick on viewed picture, the browser should start in the picture's directory, independently on what is set as startup directory for browser.
I'd expect the behaviour to be exactly what you have described: At start up, the directory specified in the options is used. But when double-clicking on an image, the image's path should be used as browser dir. Think that's Pierre's understanding, too. Please wait a bit more...