File selection disappears when deleting file

Ask for help and post your question on how to use XnView Classic.

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
notnoisy
Posts: 8
Joined: Tue May 25, 2004 7:00 am

File selection disappears when deleting file

Post by notnoisy »

I select a file in the list, and delete it (pressing "delete"). File disappears, and XnView insists on refreshing the entire list - forcing me to find back the point in the list I was at.

How difficult can it be to fix this? So far I have never encountered a grid-component that doesn't let you select the next row after removing one.

This is making file management really difficult in XnView.

Other than that - great program.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 34364
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: how difficult can it be?

Post by xnview »

notnoisy wrote:I select a file in the list, and delete it (pressing "delete"). File disappears, and XnView insists on refreshing the entire list - forcing me to find back the point in the list I was at.
Strange, i have not this bug. Which OS?
Pierre.
notnoisy
Posts: 8
Joined: Tue May 25, 2004 7:00 am

Re: how difficult can it be?

Post by notnoisy »

xnview wrote:
notnoisy wrote:I select a file in the list, and delete it (pressing "delete"). File disappears, and XnView insists on refreshing the entire list - forcing me to find back the point in the list I was at.
Strange, i have not this bug. Which OS?
Pierre.
Windows Server 2003
User avatar
helmut
Posts: 8219
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Post by helmut »

On Windows XP this works fine.
But:
Perhaps this problem is related to Image select in browser. In the options dialog, category 'Browser->File list', frame 'Items shown in other mode', I've unchecked 'All files'. And voilà, the problem described by you (notnoisy) appears.

@Notnoisy: Could you please check, whether this is unchecked on your box, too? If so, please check the option, try again, and let us know about the result, here.
notnoisy
Posts: 8
Joined: Tue May 25, 2004 7:00 am

Post by notnoisy »

helmut wrote:On Windows XP this works fine.
But:
Perhaps this problem is related to Image select in browser. In the options dialog, category 'Browser->File list', frame 'Items shown in other mode', I've unchecked 'All files'. And voilà, the problem described by you (notnoisy) appears.

@Notnoisy: Could you please check, whether this is unchecked on your box, too? If so, please check the option, try again, and let us know about the result, here.
Bingo! I had it unchecked, for a good reason, but checking it solved the problem.

Good thinking, helmut :D
Post Reply