ToolbarBackColor and custom toolbar commands

Bugs found in XnView Classic. Please report only one bug per topic!

Moderators: XnTriq, xnview

User avatar
ckv
Posts: 779
Joined: Wed Feb 02, 2005 2:30 pm
Location: Glow
Contact:

ToolbarBackColor and custom toolbar commands

Postby ckv » Sun Feb 07, 2010 10:44 am

viewtopic.php?p=81512#p81512 ==>
RickS wrote: If I change the color (doesn't matter what color) of the toolbar (browser and view mode) I lose some of my icons. The ones that disappear are only those where the "Command" and/or "Icon file" reside outside of the XnView folder. For instance, I have an icon on the toolbar for Paint Shop Pro. In the Options>toolbar configuration the "Command" and "Icon file" settings point to addresses that reside outside of the XnView folder. This icon, and those similarly configured, disappear when I use Tweak UI to change the toolbar color.

This is another bug when using custom toolbar color. When using ToolbarBackColor option you will lose all your custom toolbar icons. :bug:
XnView Tweak UI - Tool to customize your XnView beyond the regular XnView options.
UI-less Settings - Documentation of all the hidden settings in XnView.
XFAM - Tool to create and customize XnView file associations.

User avatar
XnTriq
Moderator & Librarian
Posts: 5093
Joined: Sun Sep 25, 2005 3:00 am
Location: Ref Desk

Re: ToolbarBackColor and custom toolbar commands

Postby XnTriq » Sun Apr 25, 2010 12:00 pm

This bug is listed as fixed in the changelog of v1.97.1 & v1.97.2, but I still doesn't work properly :?

Code: Select all

[Start]
ToolbarBackColor=16777215
UseToolbarBackColor=1

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

Re: ToolbarBackColor and custom toolbar commands

Postby Clo » Sun Apr 25, 2010 1:46 pm

:arrow: XnTriq

:) Hello W. !

This bug is listed as fixed in the changelog of v1.97.1 & v1.97.2, but I still doesn't work properly

• It works, but the very annoying following downside:
- If I set i.e. to test
ToolbarBackColor=#FFFFFF
UseToolbarBackColor=1

I get alright the white BG as expected, BUT the pattern¦s of the *.ICO file¦s used for supplemental button¦s ( thus which is¦are not in the skin bitmap) disappear¦s, the whole icons¦ is¦are white !.
- I assume that this could occur with any stated BG colour.
- A bug in the same painting occured in previous versions (not for the tool-bar BG ? I don't remember exactly).
- The only good point is that the HTML colour code is supported… :P

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

Re: ToolbarBackColor and custom toolbar commands

Postby Clo » Fri Apr 30, 2010 2:29 pm

:arrow: Pierre

:) Hello !

• The bug is not fixed in 1.97.4… I sent you a screen shot via e-mail.
- It prevents to use this option, since I have several *.ICO for supplemental buttons… :(

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice


Return to “Classic - Bug Reports”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests