RC7: Status line bug 1: Missing first image data

Bugs found in XnView Classic. Please report only one bug per topic!

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
User avatar
Lesmo16
Posts: 419
Joined: Thu May 12, 2005 8:59 pm
Location: Germany

RC7: Status line bug 1: Missing first image data

Post by Lesmo16 » Thu Jun 16, 2005 6:15 am

The image data information in the status line isn't ever shown for the first image.

It's only when pointing with mouse on it - keyboard navigation works fine.

This occurs in all layouts.

XnView 1.80 <x>
Last edited by Lesmo16 on Thu Jun 16, 2005 8:03 am, edited 2 times in total.
Everyone who believes in telekinesis, raise my hand!

ckit
XnThusiast
Posts: 2445
Joined: Tue Feb 17, 2004 1:11 am
Contact:

Post by ckit » Thu Jun 16, 2005 7:01 am

I can't re-produce this bug.
XnViewMP 64bits and Windows 10 Pro x64 2004
PhotoFiltre Studio X

Guest

Post by Guest » Thu Jun 16, 2005 7:26 am

FYI: This was in all 1.80 RCs - don't know about 1.74 ...

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 33644
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: RC7: Status line bug 1: Missing first image data

Post by xnview » Thu Jun 16, 2005 7:40 am

Lesmo16 wrote:The image data information in the status line isn't ever shown for the first image.

It's only when pointing with mouse on it - keyboard navigation works fine.

This occurs in all layouts.
Yes, sometimes when you change folder
Pierre.

User avatar
Lesmo16
Posts: 419
Joined: Thu May 12, 2005 8:59 pm
Location: Germany

Re: RC7: Status line bug 1: Missing first image data

Post by Lesmo16 » Thu Jun 16, 2005 7:52 am

xnview wrote:
Lesmo16 wrote:The image data information in the status line isn't ever shown for the first image.

It's only when pointing with mouse on it - keyboard navigation works fine.

This occurs in all layouts.
Yes, sometimes when you change folder
That may be true for the *first* click on the first thumbnail, although I can't confirm it.

But when you are in a folder, and focus is on a thumbnail other than first - and then you click on the first thumbnail - there's *never* that data.


So my experience is: Only the very first click on the first thumbnail gives the data.


If I had seen this thread first, I would have been posting there - sorry!
Everyone who believes in telekinesis, raise my hand!

User avatar
Lesmo16
Posts: 419
Joined: Thu May 12, 2005 8:59 pm
Location: Germany

Post by Lesmo16 » Thu Jun 16, 2005 12:39 pm

FYI: This bug doesn't exist in ver 1.74 - just checked it. :(
Everyone who believes in telekinesis, raise my hand!

User avatar
Lesmo16
Posts: 419
Joined: Thu May 12, 2005 8:59 pm
Location: Germany

Post by Lesmo16 » Fri Jun 17, 2005 8:09 pm

The field for selected files [....MB] isn't automatically adapted, the right bracket is truncated.
That occurs if only one thumbnail is marked. If more are marked, the right bracket is shown.

Still remains in 1.80 re-test ... :?
Everyone who believes in telekinesis, raise my hand!

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 33644
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Post by xnview » Sat Jun 18, 2005 10:23 am

Lesmo16 wrote:The field for selected files [....MB] isn't automatically adapted, the right bracket is truncated.
That occurs if only one thumbnail is marked. If more are marked, the right bracket is shown.

Still remains in 1.80 re-test ... :?
Ok, i fix it
Pierre.

Lar5
Posts: 4
Joined: Tue Jun 07, 2005 7:04 am
Location: Denmark

Re: RC7: Status line bug 1: Missing first image data

Post by Lar5 » Sat Jun 18, 2005 6:21 pm

Lesmo16 wrote:It's only when pointing with mouse on it - keyboard navigation works fine.
:?: How do you actually move focus to the thumbnails without the mouse?

User avatar
Lesmo16
Posts: 419
Joined: Thu May 12, 2005 8:59 pm
Location: Germany

Re: RC7: Status line bug 1: Missing first image data

Post by Lesmo16 » Sat Jun 18, 2005 7:03 pm

Lar5 wrote:
Lesmo16 wrote:It's only when pointing with mouse on it - keyboard navigation works fine.
:?: How do you actually move focus to the thumbnails without the mouse?
Lar5, you have to set focus to one thumbnail of your choice with mouse.
But from then on, you can navigate with keyboard.
When you go to first thumbnail with left arrow key, you'll get the correct data.
Everyone who believes in telekinesis, raise my hand!

User avatar
helmut
Posts: 8217
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: RC7: Status line bug 1: Missing first image data

Post by helmut » Sun Jun 19, 2005 10:18 am

Lar5 wrote:
Lesmo16 wrote:It's only when pointing with mouse on it - keyboard navigation works fine.
:?: How do you actually move focus to the thumbnails without the mouse?
In the browser the 'Tab key' will change between the panels in the following order:
Folder tree > Address > File list > Folder tree

If you are in the file list and nothing is selected (bug?), you simply press one of the cursor keys, the first thumbnail will be selected then. Then you can navigate with the cursor keys and select images using Shift + Cursor keys.

Lar5
Posts: 4
Joined: Tue Jun 07, 2005 7:04 am
Location: Denmark

Re: RC7: Status line bug 1: Missing first image data

Post by Lar5 » Sun Jun 19, 2005 12:17 pm

helmut wrote:If you are in the file list and nothing is selected (bug?), you simply press one of the cursor keys, the first thumbnail will be selected then. Then you can navigate with the cursor keys and select images using Shift + Cursor keys.
Perfect! Thanks a lot :D

Hacker
Posts: 208
Joined: Tue May 17, 2005 9:24 pm
Location: Bratislava, Slovakia
Contact:

Post by Hacker » Wed Jul 06, 2005 8:56 pm

xnview wrote:
Lesmo16 wrote:The field for selected files [....MB] isn't automatically adapted, the right bracket is truncated.
That occurs if only one thumbnail is marked. If more are marked, the right bracket is shown.

Still remains in 1.80 re-test ... :?
Ok, i fix it
Partly fixed.
With Preview disabled only number of files / size is shown.
With Preview enabled all info is shown.
Disabling Preview again adds to number of files / size also file name and comment, but the comment isn't updated when I click another image.

1.80.1.

Roman

Post Reply