RC2: Thumbnails aren't created when starting from shell

Bugs and Suggestions in XnView Classic which have been resolved

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
User avatar
iycgtptyarvg
Posts: 81
Joined: Wed Jan 24, 2007 3:59 pm
Location: The Netherlands

RC2: Thumbnails aren't created when starting from shell

Post by iycgtptyarvg » Wed Jan 24, 2007 4:20 pm

When starting XnView by double-clicking a picture in Windows Explorer, no thumbnails are created for the initial directory when in browser mode.

To reproduce:
1. Double-click a picture in Windows Explorer.
2. You are now in full screen mode. Press <ESC>.
3. You are now in browser mode. Note that no thumbnails are generated for the other pictures in the directory.

PS
This is reproducable in both RCs and the betas.

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

Configure…

Post by Clo » Wed Jan 24, 2007 4:39 pm

:) Hello !

• This doesn't occur here, it works and always worked as it should…

1. Why do you start in Full Screen ?

2. You have to set the displayed items in the Options >> Browser >> File list.

3. Also, check the Options page Browser >> Thumb nails, i.e. to display the 4-in-one thumb nails on the folders…

:mrgreen: Kind regards,
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice

marsh
XnThusiast
Posts: 2443
Joined: Sun May 15, 2005 6:31 am

Post by marsh » Wed Jan 24, 2007 10:08 pm

iycgtptyarvg wrote:When starting XnView by double-clicking a picture in Windows Explorer, no thumbnails are created for the initial directory when in browser mode.

To reproduce:
1. Double-click a picture in Windows Explorer.
2. You are now in full screen mode. Press <ESC>.
3. You are now in browser mode. Note that no thumbnails are generated for the other pictures in the directory.

PS
This is reproducable in both RCs and the betas.
Confirmed. The following settings must also be used:
Mode when starting a file= Fullscreen-Browser.
[ ]Single ESC to exit (on start only) off

User avatar
iycgtptyarvg
Posts: 81
Joined: Wed Jan 24, 2007 3:59 pm
Location: The Netherlands

Re: Configure…

Post by iycgtptyarvg » Thu Jan 25, 2007 9:55 am

Clo wrote:1. Why do you start in Full Screen ?
Because I want to view the picture!
Clo wrote:2. You have to set the displayed items in the Options >> Browser >> File list.
I have done that.
Clo wrote:3. Also, check the Options page Browser >> Thumb nails, i.e. to display the 4-in-one thumb nails on the folders…
I have this option disabled (I don't show sub-dirs in the browser anyway, just pictures. I use the folder tree to navigate).

marsh
XnThusiast
Posts: 2443
Joined: Sun May 15, 2005 6:31 am

Post by marsh » Tue Jan 30, 2007 6:35 am

Fixed. RC3

Post Reply