Wrong label fonts - help anyone?

Ask for help and post your question on how to use XnView MP.

Moderators: XnTriq, helmut, xnview

bc_is_too_short
Posts: 3
Joined: Mon Sep 19, 2022 11:30 am

Wrong label fonts - help anyone?

Post by bc_is_too_short »

I have a fresh install of XnViewMP 64-bit, Win 10 21H2 (19044.1889).

- some numbers are displayed in non-expected (and not really readable) font:
XN1_Screenshot 2022-09-19 135814.png

- the same happens with some boxes in Settings:
XN2_Screenshot 2022-09-19 140053.png

- no other application does this (this applies to XnView Classic, displaying everything just right)

- I have tried changing fonts via Settings, via theme css file, reinstalling, running non-installed version extracted from zip file, turning off font-manager, everything I could come up with short of reinstalling Windows...

...which leads to a question: what font should display that data? Maybe I have uninstalled some fonts that are necessary for XnView MP?

My regional settings (just in case):
XN3_Screenshot 2022-09-19 141152.png

Thanks!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 38828
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: Wrong label fonts - help anyone?

Post by xnview »

Settings>General - Language is on English?
Pierre.
bc_is_too_short
Posts: 3
Joined: Mon Sep 19, 2022 11:30 am

Re: Wrong label fonts - help anyone?

Post by bc_is_too_short »

English (en) to be precise, although no matter what is set there, the problem persists
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 38828
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: Wrong label fonts - help anyone?

Post by xnview »

with old version you had no problem?
Pierre.
User avatar
michel038
Posts: 977
Joined: Tue Sep 27, 2016 8:18 am
Location: France

Re: Wrong label fonts - help anyone?

Post by michel038 »

Did you try another font ? Maybe MS Shell Dlg2 (shown in your screenshot) is damaged ?
bc_is_too_short
Posts: 3
Joined: Mon Sep 19, 2022 11:30 am

Re: Wrong label fonts - help anyone?

Post by bc_is_too_short »

I had no problem with an old version and I also checked different font in case of file being corrupt.

I managed to fix it finally, though I have no idea what was broken.

Control Panel > Region > Additional Settings and I reset settings to defaults, reverted to my settings and all looks good.
reset.png

Looks like Windows fault. What baffles me is - why XnView MP was the only program affected and only partially?

Thank you for all the help.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.