Xnview Classic under Win10 video frame is black

Bugs found in XnView Classic. Please report only one bug per topic!

Moderators: XnTriq, xnview

pgb205
Posts: 6
Joined: Sun Dec 18, 2005 4:29 pm

Xnview Classic under Win10 video frame is black

Post by pgb205 »

checked and videos display normally under VLC and mplayer.exe
with xnview I can see a first few frames and then the video goes black, but the sound is there.
I tried reinstalling into different folder to re-create registry entries.

The program worked just fine under windows 7.

EDIT: Also this problem is only in browser window not when i double click and video opens in its own tab
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 37578
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: Xnview Classic under Win10 video frame is black

Post by xnview »

you need codec packs like Klite
Pierre.
pgb205
Posts: 6
Joined: Sun Dec 18, 2005 4:29 pm

Re: Xnview Classic under Win10 video frame is black

Post by pgb205 »

hrm, already done that. have latest klite megapack installed. Tried reinstalling this as well as latest xnview but still the same thing.
As a matter of fact I downgraded to win 7 and now have the same issue with this brand new installation,

Also wanted to add that video works just fine in media player so doesn't look like codec issue. Also as i mentioned this problem is only in xnview browser window, Xnview displays correctly when i double click to view in its own window
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 37578
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: Xnview Classic under Win10 video frame is black

Post by xnview »

XnView doesn't use windows media codec, only direct show codec.
For which format do you have problem?
Pierre.
pgb205
Posts: 6
Joined: Sun Dec 18, 2005 4:29 pm

Re: Xnview Classic under Win10 video frame is black

Post by pgb205 »

all files are having this problem.
in preview mode for a split second i see video and then it's black. but sound is available/
If I double click to display in its own tab the video plays just fine.

EDIT: another thing is that I can see frames updating if I keep re-sizing the preview window using the drag handle. But if i stop resizing the video goes black again.