Sorting now working properly

Bugs found in XnView Classic. Please report only one bug per topic!

Moderators: XnTriq, xnview

User avatar
Troken
Posts: 698
Joined: Thu Feb 09, 2006 10:18 am
Location: Sweden

Sorting now working properly

Post by Troken »

Hi,

in 1.91.4, I sort files with "Name (numeric)". Files with names beginning with the letter "ö" are not sorted proberly, they are positioned after numbers but before "a". They should be positioned last.

The proper order of letters:
... x, y, z, å, ä, ö.

Maybe german/turkish XnView-users have other opinions on where to position "ö"? What do you think?

Have not made tests with the danish/norweigan letter "ø"
Danny
Posts: 564
Joined: Sat Sep 04, 2004 5:09 pm

Post by Danny »

TBH i'd expect an "ö" to show up next to "o". But then again, after the numbers or at the very end is fine with me, too.
Get the bugs fixed, THEN start adding features. It sucks, but someone has to do it.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36798
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: Sorting now working properly

Post by xnview »

I use a function from windows to sort, it's strange the problem is only with ö
Pierre.
User avatar
foxyshadis
Posts: 387
Joined: Sat Nov 18, 2006 8:57 am

Post by foxyshadis »

I can confirm that the character ö causes odd behavior. In my case it causes the image to skip way ahead of where it should be (not just within its own set, but into totally different numbers). Maybe it's just an API or unicode collation bug, I don't know.
User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France

Remember…

Post by Clo »

:) Hello !

• You might see again THAT OLD THREAD (also the linked ones from it and the following messages) where I said :
… - Currently, we have the equivalent of "2" in XnView for the browser…
- It seems that this situation came back. :?

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36798
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: Remember…

Post by xnview »

Clo wrote:
… - Currently, we have the equivalent of "2" in XnView for the browser…
- It seems that this situation came back. :?
No it's not the same thing, the problem is only withsome character like ö
Pierre.
User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France

Same

Post by Clo »

:arrow: Pierre

:) Hello !
…3 : Like ‹2›, but with a logical sorting too for the special / accented characters as
ê - é - è … o - ø - öwhich otherwise are placed at the end of the list with ‹2›
• Indeed it's the same issue ! These characters are shown at the end of the list, are they not ?
So, we have the behaviour <2> instead of the <3> (using the numbering of the flags in TC).

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice