how to specify a color for batch processing 3D border??

Ask for help and post your question on how to use XnView Classic.

Moderators: XnTriq, helmut, xnview

maigege
Posts: 3
Joined: Sat Apr 18, 2009 7:39 pm

how to specify a color for batch processing 3D border??

Post by maigege »

Hi,

First of all, thanks for this great software and i love it.

But i have a small problem. I am trying to add 3D border to multiple photos by using Tools->Batch Processing ->Transformations->Misc->3D border. It did work but the border color is default to white and there's no way to change to different color?! :? :? Can somebody tell me how to change the color of the border?? Thanks a million.
maigege
Posts: 3
Joined: Sat Apr 18, 2009 7:39 pm

Re: how to specify a color for batch processing 3D border??

Post by maigege »

Can anybody help please??? :(
marsh
XnThusiast
Posts: 2443
Joined: Sun May 15, 2005 6:31 am

Re: how to specify a color for batch processing 3D border??

Post by marsh »

maigege wrote:Hi,

First of all, thanks for this great software and i love it.

But i have a small problem. I am trying to add 3D border to multiple photos by using Tools->Batch Processing ->Transformations->Misc->3D border. It did work but the border color is default to white and there's no way to change to different color?! :? :? Can somebody tell me how to change the color of the border?? Thanks a million.
For a 3d green border, you could resize canvas by 9 pixels (using delta setting + different colour), followed by the 3d transformation with 9 setting.
Image
User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France

Re: how to specify a color for batch processing 3D border??

Post by Clo »

:arrow: maigege

:) Hello ! Welcome aboard !

• I tested the 3-D border with a single image from the Filter Menu: Unfortunately, there is no option to choose the colours of that item. :(
- As far as I saw, the BG and border colours (here grey and dark grey, classic Win 9x theme) stated in Windows are used, that's hard-coded.
- That lacuna worths a couple of controls to choose the colours, so I would support this
whether moved to the “Suggestions…” section :wink:

:mrgreen: Kind regards,
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice
User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France

Re: how to specify a color for batch processing 3D border??

Post by Clo »

:arrow: marsh

:) Hello B. !

• Why do simple… ??? That's twisted and hidden, and I persist in claiming that an option in the filter dialogue should do the trick much better ! :P

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice
marsh
XnThusiast
Posts: 2443
Joined: Sun May 15, 2005 6:31 am

Re: how to specify a color for batch processing 3D border??

Post by marsh »

Clo wrote: • Why do simple… ??? That's twisted and hidden, and I persist in claiming that an option in the filter dialogue should do the trick much better ! :P
I agree. :)
maigege
Posts: 3
Joined: Sat Apr 18, 2009 7:39 pm

Re: how to specify a color for batch processing 3D border??

Post by maigege »

thanks a million Marsh & Clo :D :D . That's really helpful and this feature is really well hidden indeed!! :) :)
User avatar
helmut
Moderator
Posts: 8688
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: how to specify a color for batch processing 3D border??

Post by helmut »

O.k., so we have a suggestion "Colour setting for 3D border" and an applicable workaround. (Thanks, marsh!).
marsh
XnThusiast
Posts: 2443
Joined: Sun May 15, 2005 6:31 am

Re: how to specify a color for batch processing 3D border??

Post by marsh »

Thanks Pierre! :)
Image