MP 0.30 Win: "Interesting" thumbnail renders

*** Please report new bugs here! ***

Moderators: XnTriq, helmut, xnview, Dreamer

User avatar
JohnFredC
XnThusiast
Posts: 2010
Joined: Wed Mar 17, 2004 8:33 pm
Location: Sarasota Florida

MP 0.30 Win: "Interesting" thumbnail renders

Post by JohnFredC »

Thumbnail rendering is erratic. Looks cool, though:

Image

Resizing the thumbs fixes this.
John
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 38837
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: MP 0.30 Win: "Interesting" thumbnail renders

Post by xnview »

??? How do you have this bug???
Pierre.
User avatar
JohnFredC
XnThusiast
Posts: 2010
Joined: Wed Mar 17, 2004 8:33 pm
Location: Sarasota Florida

Re: MP 0.30 Win: "Interesting" thumbnail renders

Post by JohnFredC »

Hi Pierre
??? How do you have this bug???
I was hoping you could tell me!!! :(

When opening MP 0.30 (no parameters) from the desktop, thumbs are always either missing or corrupted.

Navigating away from the folder (and then returning to it), or selecting Rebuild thumbnails, or Resizing the thumbs always causes MP to correctly display the thumbnails.

Deleting the cache has no effect on this behavior.

Here is another example (please ignore the multiple previews, that's a bug reported in another thread).

Image
John
User avatar
Mike-RaWare
Posts: 3
Joined: Sat Jan 23, 2010 8:28 am

Re: MP 0.30 Win: "Interesting" thumbnail renders

Post by Mike-RaWare »

It seems that the "Lossy" setting in the thumbnail cache settings doesn't work. The "Lossless (ZIP)" setting seems to function perfectly.
User avatar
JohnFredC
XnThusiast
Posts: 2010
Joined: Wed Mar 17, 2004 8:33 pm
Location: Sarasota Florida

Re: MP 0.30 Win: "Interesting" thumbnail renders

Post by JohnFredC »

Yes. Switching to lossless seems to fix the problem.
John
UrbanCoyote
Posts: 46
Joined: Sun Jul 19, 2009 3:07 am

Re: MP 0.30 Win: "Interesting" thumbnail renders

Post by UrbanCoyote »

Yup! Same here

Render times for the thumbnails seem slower too than the other MP beta.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 38837
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: MP 0.30 Win: "Interesting" thumbnail renders

Post by xnview »

UrbanCoyote wrote:Render times for the thumbnails seem slower too than the other MP beta.
Slower? Even with lossless compression?
Pierre.
User avatar
rra
Posts: 190
Joined: Thu May 11, 2006 1:46 pm
Location: The Netherlands

Re: MP 0.30 Win: "Interesting" thumbnail renders

Post by rra »

Yep, same here;
rendering seems significant slower (On windows-7 32)

Rene
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 38837
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: MP 0.30 Win: "Interesting" thumbnail renders

Post by xnview »

rra wrote:Yep, same here;
rendering seems significant slower (On windows-7 32)
Which compression do you use for database?
Do you use :
option/Thumbnail > Create thumbnails for whole folder?
option/Cache DB>Maximum size ...?

Is it the first rendering that only slow??
Pierre.
User avatar
rra
Posts: 190
Joined: Thu May 11, 2006 1:46 pm
Location: The Netherlands

Re: MP 0.30 Win: "Interesting" thumbnail renders

Post by rra »

I have these options,
I am not sure whether these are default or not:
http://img87.imageshack.us/i/capture3gk.png/
and:

http://img51.imageshack.us/i/capture2xi.png/

I havn't yet tried other options.

Rene
User avatar
JohnFredC
XnThusiast
Posts: 2010
Joined: Wed Mar 17, 2004 8:33 pm
Location: Sarasota Florida

Re: MP 0.30 Win: "Interesting" thumbnail renders

Post by JohnFredC »

For what it is worth, I do not find the thumbnail rendering slow at all. It seems to be about 2x faster than XnView 1.9x.
John
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 38837
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: MP 0.30 Win: "Interesting" thumbnail renders

Post by xnview »

There is a problem with 'Create thumbnails for whole folder', a little delay is here...
Pierre.
User avatar
rra
Posts: 190
Joined: Thu May 11, 2006 1:46 pm
Location: The Netherlands

Re: MP 0.30 Win: "Interesting" thumbnail renders

Post by rra »

OK,
When i look at the thumbnails they don't seem to be refreshed,
scrolling with the vertical thumbnail window-slider refreshes them, but still with a slow respons.
When I change the setting to "create thumbnails for whole folder" the
rendering is fast, and no refresh problems.


René
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 38837
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: MP 0.30 Win: "Interesting" thumbnail renders

Post by xnview »

rra wrote:When i look at the thumbnails they don't seem to be refreshed,
scrolling with the vertical thumbnail window-slider refreshes them, but still with a slow respons.
Yes known issue
When I change the setting to "create thumbnails for whole folder" the
rendering is fast, and no refresh problems.
It's not a slow, there is a little delay when you move the slider. Only visible thumbnails are created...
Pierre.
UrbanCoyote
Posts: 46
Joined: Sun Jul 19, 2009 3:07 am

Re: MP 0.30 Win: "Interesting" thumbnail renders

Post by UrbanCoyote »

Hi xnview, regarding that problem I was posting, rra had the same one.