“Import Clipboard” still buggy (button)

Bugs found in XnView Classic. Please report only one bug per topic!

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

“Import Clipboard” still buggy (button)

Post by Clo » Sat Nov 18, 2006 3:31 am

:) Hello !

• Still the double bug for that function :

0. Install a button in the <View> tool-bar for "Import Clipboard"

1. Copy any text in the Clipboard,

2. Start XnView as <View>, with no file (Desktop icon or so)

3. The button is enabled ! If you click it, you get a pretty Bill's message, and you are bound to close.
---------------------
A. Copy any image in the Clipboard from any soft, or capture a window via Alt+PrintScreen,

B. Start XnView, press the "Import Clipboard" button"
- The content of the Clipboard is displayed as usual.
- The button turns "Disabled"

C. Close the Clipboard window (don't save)

D. Open any image, use Copy for it :
- The button remains disabled, only the menu entry works.

E. If you close¦restart, then the button is enabled and works for the last copied image.

• Same bugs in 1.90 Alphas (all).

:mrgreen: KR
Claude
Clo

V 1.90 RC1

marsh
XnThusiast
Posts: 2443
Joined: Sun May 15, 2005 6:31 am

Post by marsh » Sun Nov 19, 2006 12:30 pm

All confirmed.

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

Still there !

Post by Clo » Fri Dec 01, 2006 12:43 am

:) Hello !

• The bug is still NOT fixed in ß-2…

- As well the text in the clipboard that activates the button - then crash and Bill's message - as the lack of the activated button when image-data are copied from the 1.90 ß-2 itself "on the spot"… :(

:mrgreen: KT
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice

ckit
XnThusiast
Posts: 2442
Joined: Tue Feb 17, 2004 1:11 am

Post by ckit » Fri Dec 01, 2006 12:51 am

Confirmed - WinXP Error Report for me.
Windows 10 Pro x64 1909
XnViewMP and Classic and PhotoFiltre Studio X

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

Not totally fixed

Post by Clo » Thu Dec 07, 2006 11:57 pm

:) Hello !

• The bug is not totally fixed up in ß-3 :

• With text in the Clipboard, the button is enabled still.

- However, clicking it no longer causes a crash.

- When copying an image from the ß-3 itself, the button stays disabled till you click anywhere on the BG of the window !
- Then it works…

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 33337
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: Not totally fixed

Post by xnview » Fri Dec 08, 2006 7:01 am

Clo wrote: • With text in the Clipboard, the button is enabled still.
I can't reproduce it
Pierre.

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

½ more fixed…

Post by Clo » Fri Dec 08, 2006 7:37 am

:) Hi !

• The text problem has gone after I changed the EXE from the reloaded ZIP…

• But the copy issue is there, I need still to click to get the button turning enabled… :|

EDIT : And another variant of the :bug:

1. Start XnView from the Desktop-icon, no file
2. Open the Options
3. Capture the option page with Alt+PrintScreen
4. Close the Options : The button of Import Clipboard is disabled !
- But yet, there is an image stored in the clipboard…

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

Ahhhhhhhhhhhhhhhhh !

Post by Clo » Mon Dec 11, 2006 9:33 pm

:arrow: Pierre

:) Hello !

• Seems quite fixed up now in ß-4 ! Thanks !

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

Small come back…

Post by Clo » Mon Jan 29, 2007 11:02 pm

—> Pierre

:) Hello !

• The :bug: for the disabled button has come back partially now in RC3.

• Please, test that follows :

1. Start XnView as a basic empty View

2. Press Alt+PrintScreen, you capture that current window.

• The button stays disabled !
- In previous RCs, this occured too randomly, but simply clicking anywhere on the empty window
made that the button turned “active”.
- With RC3, nope… :| That trick no longer works.

- To get the button as active, you must open the browser or any picture, close it, then the button is usable.

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

No progress

Post by Clo » Thu Feb 01, 2007 9:32 am

:) Hi!

• Remains in 1.90 final… Same as above…

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

Stubborn bug

Post by Clo » Thu Feb 08, 2007 8:42 am

:) Hi !

• Same in 1.90.1… :(

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice

Post Reply