RC2 : Wrong Orientation with CR2 Raw Thumbnails

Bugs and Suggestions in XnView Classic which have been resolved

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
otheli
Posts: 3
Joined: Tue Jan 09, 2007 7:32 pm

RC2 : Wrong Orientation with CR2 Raw Thumbnails

Post by otheli » Tue Jan 09, 2007 7:37 pm

Hello,

CR2 Raw thumbnails (embedded) are shown in wrong orientation (EOS 400D)

They are rotated clockwise instet of counterclockwise. The JPG of the same picture und if you show in fullsize is o.k.

If you generate new thumbnails from the original raw, its o.k.


Olaf

This fault is with RC1
Last edited by otheli on Sat Jan 20, 2007 12:35 am, edited 1 time in total.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31267
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: RC1: Wrong Orientation with CR2 Raw Thumbnails

Post by xnview » Wed Jan 10, 2007 8:07 am

otheli wrote:Hello,

CR2 Raw thumbnails (embedded) are shown in wrong orientation (EOS 400D)

They are rotated clockwise instet of counterclockwise. The JPG of the same picture und if you show in fullsize is o.k.

If you generate new thumbnails from the original raw, its o.k.


Olaf

This fault is with RC1
Could you send me a CR2?
Pierre.

otheli
Posts: 3
Joined: Tue Jan 09, 2007 7:32 pm

Post by otheli » Wed Jan 10, 2007 10:09 am

To witch E-Mail Adress? The File is about 10MB!!!!


Olaf

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31267
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Post by xnview » Wed Jan 10, 2007 11:13 am

otheli wrote:To witch E-Mail Adress? The File is about 10MB!!!!


Olaf
Try <!-- removed //--> or do you have a ftp?
Pierre.

otheli
Posts: 3
Joined: Tue Jan 09, 2007 7:32 pm

Post by otheli » Sat Jan 20, 2007 12:35 am

This Bug is open in RC2

Just tested


Olaf

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31267
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Post by xnview » Sat Jan 20, 2007 1:33 pm

otheli wrote:This Bug is open in RC2

Just tested
Yes, but i have problems between orientation of thumbnail and picture, on some CR2 files it's good but not on CRW, difficult to fix, i'll try to find a solution...
Pierre.

imforumman
Posts: 19
Joined: Wed Aug 23, 2006 2:03 pm

Post by imforumman » Sun Jan 28, 2007 9:55 am

Sort of Confirmed.

I reported an issue some time ago here:

http://newsgroup.xnview.com/viewtopic.php?t=7912

But in the case I can reproduce, XnView does not show a badly rotated embedded thumbnail, it shows a thumbnail which is not rotated at all.

Pierre, do you still need a test file (350D) and screen shots?

Thanks!

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31267
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Post by xnview » Sun Jan 28, 2007 10:03 am

imforumman wrote:Sort of Confirmed.

I reported an issue some time ago here:

http://newsgroup.xnview.com/viewtopic.php?t=7912

But in the case I can reproduce, XnView does not show a badly rotated embedded thumbnail, it shows a thumbnail which is not rotated at all.

Pierre, do you still need a test file (350D) and screen shots?

Thanks!
No now it's good...
Pierre.

imforumman
Posts: 19
Joined: Wed Aug 23, 2006 2:03 pm

Post by imforumman » Mon Jan 29, 2007 12:56 pm

Confirmed fixed in 1.90 RC3.

Thank you so much!

Post Reply