Rebuild XMP Data cause XnView to crash

Bugs found in XnView Classic. Please report only one bug per topic!

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
roelleke
Posts: 7
Joined: Sun Aug 10, 2008 8:11 am

Rebuild XMP Data cause XnView to crash

Post by roelleke » Thu Oct 16, 2008 5:28 am

Hello,

the use of the function "Rebuild XMP " in the EDIT - Metadata menu cause a complete crash of XnView.
This happens in Windows XP prof. SP3; Windows XP home SP3; and Vista Ultimate SP1.

User avatar
oops66
XnThusiast
Posts: 1999
Joined: Tue Jul 17, 2007 1:17 am
Location: France

Re: Rebuild XMP Data cause XnView to crash

Post by oops66 » Thu Oct 16, 2008 7:37 am

Right, I can confirm this bug under my system too.
XnViewMP 0.82 Linux X64 - Ubuntu 16.04 LTS - X64

User avatar
JohnFredC
XnThusiast
Posts: 2010
Joined: Wed Mar 17, 2004 8:33 pm
Location: Sarasota Florida

Post by JohnFredC » Thu Oct 16, 2008 4:03 pm

Yes. Confirmed on my system also.
John

User avatar
rra
Posts: 190
Joined: Thu May 11, 2006 1:46 pm
Location: The Netherlands

Post by rra » Tue Nov 04, 2008 7:37 pm

I noticed a similar XnView crash on my freshly installed Vista system
when trying to "build IPTC from XMP" .
It turned out that I hadn't installed the complete XnView system
(including the XMP plugin's) .
After the full install XnView works as should.

However XnView should not crash when the option
(build IPTC from XMP) is used without the full XnView installation.

René

User avatar
oops66
XnThusiast
Posts: 1999
Joined: Tue Jul 17, 2007 1:17 am
Location: France

Post by oops66 » Wed Nov 05, 2008 6:35 pm

I still have this bug under the 1.95.3 version.
http://newsgroup.xnview.com/viewtopic.php?t=16316

But seems to be a problem with Wine ?

Code: Select all

...
fixme:shell:UnixFolder_IShellFolder2_GetUIObjectOf Unknown interface {bb2e617c-0920-11d1-9a0b-00c04fc2d6c1} in GetUIObjectOf
wine: Unhandled page fault on read access to 0x00000028 at address 0x10001314 (thread 0009), starting debugger...
Last edited by oops66 on Wed Nov 05, 2008 7:13 pm, edited 1 time in total.
XnViewMP 0.82 Linux X64 - Ubuntu 16.04 LTS - X64

Guest

Post by Guest » Wed Nov 05, 2008 6:44 pm

Hello,

I don't have a crash, but in pictures from my Nikon D50 there are no XMP data written. It works wit pictures from my Panasonic Lumix DMC FX35.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 30875
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Post by xnview » Thu Nov 06, 2008 7:28 am

Anonymous wrote:Hello,

I don't have a crash, but in pictures from my Nikon D50 there are no XMP data written. It works wit pictures from my Panasonic Lumix DMC FX35.
Please end a sample
Pierre.

roelleke
Posts: 7
Joined: Sun Aug 10, 2008 8:11 am

Post by roelleke » Thu Nov 06, 2008 7:12 pm

Hello,

here are the sample pictures.

It works with this picture from Panasonic Lumix:
http://roelleke.selfhost.de/P1000732.JPG

And it don't work with this picture from Nikon D50:
http://roelleke.selfhost.de/DSC_5121.JPG

I hope this pictures are ok to find the Problem.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 30875
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Post by xnview » Fri Nov 07, 2008 8:09 am

Ok, the XMP SDK (from adobe) has problem with this picture :-(
Pierre.

Post Reply