problem with Canon raw files .CR2

Ask for help and post your question on how to use XnView Classic.

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
zan1964
Posts: 9
Joined: Wed Dec 10, 2008 2:00 pm

problem with Canon raw files .CR2

Post by zan1964 » Wed Dec 10, 2008 2:10 pm

Hi to everyone and thankyou very much to the developers.
I'm experiencing a problem with Canon raw files (.CR2) from a 350D (Rebel xi) camera: they appears completely GREEN indipendently from the size of the view and in thumbnails too. I've recently installed the 1.95.4 release of XnView and I'm sure with the previous versions I could see the raw files correctly. Have you any idea about how to solve this problem?
Thank you very much in advance,
Paolo

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31607
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: problem with Canon raw files .CR2

Post by xnview » Wed Dec 10, 2008 4:11 pm

Do you have changed option/Read/Camera raw?
Pierre.

zan1964
Posts: 9
Joined: Wed Dec 10, 2008 2:00 pm

Re: problem with Canon raw files .CR2

Post by zan1964 » Wed Dec 10, 2008 6:43 pm

xnview wrote:Do you have changed option/Read/Camera raw?
Hi Pierre, thank you for your help.
In effect after changing Options/Read/Camera raw I can correctly see the pictures, however the thumbnails are still shown in green...
Paolo

Geert

camera raw

Post by Geert » Sun Jan 04, 2009 8:51 pm

Had the same problem.
Changed to auto WB and the problem was solved.

User avatar
helmut
Posts: 8153
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: problem with Canon raw files .CR2

Post by helmut » Mon Jan 05, 2009 8:36 am

zan1964 wrote:pictures, however the thumbnails are still shown in green...
Thumbnails are created once and cached. Perhaps the wrong green thumbnails are stored in the cache.

Rebuilding the thumbnails (View > Rebuild Thumbnails) might help. If it does help for one directory, you might want to clear the whole cache (Tools > Options | Browser > Thumbnails | Cache | Remove all).

Geert

green raw pictures

Post by Geert » Tue Jan 06, 2009 1:54 pm

The pictures in the slide show are also green.
There must be a bug some where.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31607
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: green raw pictures

Post by xnview » Tue Jan 06, 2009 2:14 pm

Geert wrote:The pictures in the slide show are also green.
There must be a bug some where.
Even if you change the RAW setting?
Pierre.

Geert

green raw pictures

Post by Geert » Tue Jan 06, 2009 8:16 pm

I am not sure what to change in the Raw settings.
After I changed the WB to automatic The preview and the full screen view are OK exept in the slideshow. Here the pictures still apear green.
Thanks for the interest.
Geert Hilbrands
Next username: Hilbrands

terryo
Posts: 33
Joined: Wed May 19, 2004 8:50 am
Location: France

Post by terryo » Wed Jan 07, 2009 1:29 am

same problem here with my Pentax PEF files :
In 1.95.4 version, the colors are bad (yellow) and the contrast is poor

With 1.95.3, it was ok (thumbnail, preview and view). In Options/Read/Camera RAW, the four boxes are unchecked, and Gamma: 0.600, Brightness: 0.800, Red/Blue scaling: 1.000

With 1.95.4, I try to check these boxes without solution (deleting cache between tests)

Thank you in advance Pierre

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31607
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Post by xnview » Wed Jan 07, 2009 8:17 am

Could you send me a PEF sample?
Pierre.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31607
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: problem with Canon raw files .CR2

Post by xnview » Fri Jan 09, 2009 10:53 am

Please try XnView 1.96 beta
Pierre.

Post Reply