B1 - Information double-flickering in browser fullscreen

Feedback and Comments on the new 1.96 Test version on Windows.

Moderator: XnTriq

Dreamer
XnThusiast
Posts: 4608
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm

B1 - Information double-flickering in browser fullscreen

Post by Dreamer »

It's not a new bug, but I think it's worse in the new version and I didn't find any 'official' topic in bug reports.

(Double) Flickering in fullscreen is very annoying. Transparent background is very nice new feature, but I have to disable Information in fullscreen because of this flickering. I think it's very important issue and should be fixed in this version, if possible.

Windows Vista SP1, XnView 1.96 beta 1.
Dreamer
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36389
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: B1 - Information double-flickering in browser fullscreen

Post by xnview »

Do you use 'delayed high quality zoom'?
Pierre.
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4608
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm

Post by Dreamer »

It looks it 'blinks' just once if 'delayed high quality zoom' is disabled, twice if enabled.
Dreamer
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36389
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Post by xnview »

Dreamer wrote:It looks it 'blinks' just once if 'delayed high quality zoom' is disabled, twice if enabled.
You use F11?
Pierre.
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4608
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm

Post by Dreamer »

Yes, in browser, it's browser fullscreen.
Dreamer
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36389
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Post by xnview »

Dreamer wrote:Yes, in browser, it's browser fullscreen.
If delayed is not active, i have no blink, and one if enabled...
Pierre.
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4608
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm

Post by Dreamer »

Strange, perhaps it's HW related, or it's Vista, AERO, don't know. Did you try it with my ini?

Anyone else??
Dreamer
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36389
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Post by xnview »

Dreamer wrote:Strange, perhaps it's HW related, or it's Vista, AERO, don't know. Did you try it with my ini?

Anyone else??
With your .ini, disable 'use delayed' and restart xnview or choose another file => no blink
Pierre.
User avatar
oops66
XnThusiast
Posts: 2002
Joined: Tue Jul 17, 2007 1:17 am
Location: France

Post by oops66 »

Dreamer wrote:Strange, perhaps it's HW related, or it's Vista, AERO, don't know. Did you try it with my ini?
Anyone else??
I have this problem too, the Info text "i key" is shown twice (blink effect) :
http://newsgroup.xnview.com/viewtopic.php?p=68434#68434
XnViewMP Linux X64 - Debian - X64
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36389
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Post by xnview »

oops66 wrote:
Dreamer wrote:Strange, perhaps it's HW related, or it's Vista, AERO, don't know. Did you try it with my ini?
Anyone else??
I have this problem too, the Info text "i key" is shown twice (blink effect) :
http://newsgroup.xnview.com/viewtopic.php?p=68434#68434
And you have not 'use delayed...'? On wine?
Pierre.
User avatar
oops66
XnThusiast
Posts: 2002
Joined: Tue Jul 17, 2007 1:17 am
Location: France

Post by oops66 »

Same problem if 'use delayed...' is ON or OFF, yes on Wine
XnViewMP Linux X64 - Debian - X64
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4608
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm

Post by Dreamer »

xnview wrote:With your .ini, disable 'use delayed' and restart xnview or choose another file => no blink
I tried to rename the ini file and use empty ini, or even the one from beta 2 zip archive, still the same, even with default settings.

Try "1" for 'use delayed' option = double blink, disable 'use delayed' option = single blink.

Edit: perhaps you can't see double blink because the image is too small, then delayed HQ works too quickly and you can see only a single blink, so perhaps you could try a larger image.
Dreamer
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 36389
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Post by xnview »

Ok, i can reproduce it now...
Pierre.
karol_blazewicz

Post by karol_blazewicz »

I don't know if it's related to the bug I reported here http://newsgroup.xnview.com/viewtopic.php?t=16448
I also have info text turned on; turning it off doesn't "cure" my flickering, and even toggling (by pressing "i" key in Viewer) makes the picture "blink".
User avatar
oops66
XnThusiast
Posts: 2002
Joined: Tue Jul 17, 2007 1:17 am
Location: France

Post by oops66 »

FYI Karol: Here, with the v1.96B2, I only have the info text "blink effect", not at all a picture "blink effect".
XnViewMP Linux X64 - Debian - X64