OpenWithParam for OpenWith command parameters

Ideas for improvements and requests for new features in XnView MP

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
walter_o
Posts: 18
Joined: Tue Feb 23, 2010 12:36 pm

OpenWithParam for OpenWith command parameters

Post by walter_o » Tue Oct 19, 2010 6:27 pm

after you added 'OpenWithParam for OpenWith command parameters' in v0.30 beta i did my very first steps in your multi platform.

but calling total commander (TC) there is the same problem like in XnView 1.97:
http://newsgroup.xnview.com/viewtopic.p ... 808#p85120

all is working well but in the wrong panel of TC. the parameter to open in the right window is fully ignored, all is done in the left panel.

the last parameter (/R=%1) from

OpenWithParam="/O /T /R=%1"

has no effect. the first two parameters are working.

walter_o
Posts: 18
Joined: Tue Feb 23, 2010 12:36 pm

Re: OpenWithParam for OpenWith command parameters

Post by walter_o » Tue Oct 19, 2010 10:34 pm

because 'open with...' is an important feature for me and the same problem exists in XnView 1.97 i took a look at the calling string created by XnView with process monitor from sysinternals.

you are creating a wrong calling string:

1. the string you create is "C:\Program Files\....\TOTALCMD.EXE" "D:\test\...\epikur\pic_004.jpg" /O /T /R=%1
2. but it should be exact.. "C:\Program Files\....\TOTALCMD.EXE" /O /T /R="D:\test\...\epikur\pic_004.jpg"


that is why the parameter R=%1 is fully ignored. you should allow to set the qoutes for the parameters - now XnView MP resets all to a fix scheme and wrong number of quotes destroys the ini file.


the setting of the parameters with

OpenWithParam=/O /T /R="%1"


should be possible and should replace only %1 with the actual path/file in quotes after (!!!) the R=

the resulting and fully working string should look like in above under 2.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 30667
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: OpenWithParam for OpenWith command parameters

Post by xnview » Thu Oct 21, 2010 4:00 pm

Please check XnViewMP 0.31
Pierre.

walter_o
Posts: 18
Joined: Tue Feb 23, 2010 12:36 pm

Re: OpenWithParam for OpenWith command parameters

Post by walter_o » Thu Oct 21, 2010 9:10 pm

thank you,

it is working now in the right window - but only in pathes with no spaces.

the spaces are the reason for setting %1 in separate quotes: "%1".


but entries in the ini with

1. OpenWithParam="/O /T /R="%1""

are overwritten by xnview on closing with

2. OpenWithParam="/O /T /R=%1"


and this (2.) is fully working only in pathes without spaces. with spaces the last folder without spaces in the path is opened.


and the wrong number of quotes destroys th ini-file. after testing with different setting of the quotes the ini looks like

OpenWithParam="/O /T /R=%1\r\nPathBrowser=D:/ ....


why you don't allow to set the parameters like in above 1 ?
it shows: the result of the variable %1 is to set in qoutes (because of potentially spaces).

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 30667
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: OpenWithParam for OpenWith command parameters

Post by xnview » Fri Oct 22, 2010 8:28 am

Have you tried:

Code: Select all

OpenWithParam=/O /T /R=\"%1\"
Pierre.

walter_o
Posts: 18
Joined: Tue Feb 23, 2010 12:36 pm

Re: OpenWithParam for OpenWith command parameters

Post by walter_o » Fri Oct 22, 2010 5:59 pm

great - it's fully working now. Thank you !!!

i'll try to call some other program now.

but please add this to your XnView win only (it's the 'working horse'). there it is not possible to give the correct parameters yet.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 30667
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: OpenWithParam for OpenWith command parameters

Post by xnview » Thu Mar 03, 2011 9:58 am

Pierre.

Post Reply