MP 0.31 Win: Wrong images shown in View-mode

*** Please report new bugs here! ***

Moderator: Dreamer

Post Reply
JohanP
Posts: 38
Joined: Wed Jan 13, 2010 6:28 pm
Location: Germany

MP 0.31 Win: Wrong images shown in View-mode

Post by JohanP »

What I have done:
1. Select images by category or rating (using the tree-pane)
2. The result is a thumbnaillist with images from two or more different directories
3. Select a thumbnail
4. Go to View-mode (by doubleclicking the thumbnail)
5. Change the image in View-mode with PgUp/PgDown
6. Shown are now only the images in the directory of the selected thumbnail
and NOT the images of the selected category/rating!!

JohanP
JohanP
Posts: 38
Joined: Wed Jan 13, 2010 6:28 pm
Location: Germany

Re: MP 0.31 Win: Wrong images shown in View-mode

Post by JohanP »

Additional behaviour:

7. Close the view tab with the Esc-Key
8. The thumbnaillist has changed :(
Should be the result of category/rating selection (item 2), but is the content of a directory!

The same thing happens also when using quick slideshow in item 5.

JohanP
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 34681
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: MP 0.31 Win: Wrong images shown in View-mode

Post by xnview »

Please check XnViewMP 0.38
Pierre.
JohanP
Posts: 38
Joined: Wed Jan 13, 2010 6:28 pm
Location: Germany

Re: MP 0.31 Win: Wrong images shown in View-mode

Post by JohanP »

Sorry, I don't see any difference.

JohanP
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 34681
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: MP 0.31 Win: Wrong images shown in View-mode

Post by xnview »

JohanP wrote:Sorry, I don't see any difference.
You have not the files with selected rating or category?
Pierre.
JohanP
Posts: 38
Joined: Wed Jan 13, 2010 6:28 pm
Location: Germany

Re: MP 0.31 Win: Wrong images shown in View-mode

Post by JohanP »

xnview wrote:You have not the files with selected rating or category?
After selecting images by category the thumblist shows the correct files.
For instance: A2, A3, B8, B9, C4 from directories A,B and C.

Then I select thumbnail B8 and hit the enter-key --> Image B8 is shown in view-mode

With PgDown the next image shown is B9; that is correct.
But the next PgDown shows Image B10 and not C4!!

After closing the view-mode with ESC, the thumblist now shows all the thumbs of directory B and not A2, A3, B8, B9, C4!!

JohanP
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 34681
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: MP 0.31 Win: Wrong images shown in View-mode

Post by xnview »

JohanP wrote:
xnview wrote:You have not the files with selected rating or category?
After selecting images by category the thumblist shows the correct files.
For instance: A2, A3, B8, B9, C4 from directories A,B and C.

Then I select thumbnail B8 and hit the enter-key --> Image B8 is shown in view-mode

With PgDown the next image shown is B9; that is correct.
But the next PgDown shows Image B10 and not C4!!
I can't reproduce, you are in view tab, right?
In view tab, press F11, move the mouse on the top to show the thumbnail list.
Do you have A2, A3, B8, B9, C4?
After closing the view-mode with ESC, the thumblist now shows all the thumbs of directory B and not A2, A3, B8, B9, C4!!
Ok, for this one
Pierre.
JohanP
Posts: 38
Joined: Wed Jan 13, 2010 6:28 pm
Location: Germany

Re: MP 0.31 Win: Wrong images shown in View-mode

Post by JohanP »

xnview wrote:I can't reproduce, you are in view tab, right?
In view tab, press F11, move the mouse on the top to show the thumbnail list.
Do you have A2, A3, B8, B9, C4?
Yes, I am in view tab.
When I then press F11, move the mouse on the top, then I have all the thumbnails of one directory (A or B or C),
not A2, A3, B8, B9, C4.

Perhaps I should make some screenshots?

JohanP
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 34681
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: MP 0.31 Win: Wrong images shown in View-mode

Post by xnview »

Is it possible to send a folder with some subfolder/picture files to test?
Pierre.
JohanP
Posts: 38
Joined: Wed Jan 13, 2010 6:28 pm
Location: Germany

Re: MP 0.31 Win: Wrong images shown in View-mode

Post by JohanP »

xnview wrote:Is it possible to send a folder with some subfolder/picture files to test?
I don't think it depends on subfolders or pictures.

You said, you can't reproduce and therfore I have tried to find a failure on my side.
I found something.

What I have done:
a. Created a new folder (Test) with 3 subfolder (A, B, C)
b. Downloaded some images from the net to the subfolders
c. Installed XnView v0.38 in a new folder (no customization, so you know how it looks like)
d. Started XnView and assigned in each subfolder a category ("blue") to some images
e. Changed to categories tab and selected category "blue"
f. The thumb pane now shows "blue" images from subfolder A, B and C
g. Clicked on the first thumb (info and preview are now visible)

Now there are two possibilities to go on. The first one is successful and the second one not.

1. Pressed F11, moved the mouse on top to show the thumbnail list. OK. Only "blue" thumbs are shown

2a. Pressed ENTER. The image is shown now in a new tab
2b. Pressed F11. The image is shown now in full screen mode
2c. Moved the mouse on top to show the thumbnail list. Now all the thumbs of directory A are shown

JohanP
Post Reply