How to batch process Topaz DeNoise 5

Ask for help and post your question on how to use XnView Classic.

Moderators: helmut, XnTriq, xnview

chrisxn
Posts: 2
Joined: Sat Apr 02, 2011 7:29 pm

How to batch process Topaz DeNoise 5

Post by chrisxn »

First let me extend huge thanks to Pierre-Yves for XnView, which I consider to be the best such software program, and by a large margin (I've recommended it to my French relatives, although some seem suspicious that a French programmer does work that's heads and shoulders above Microsoft or Adobe... go figure!)

Now for my quick question. I have properly registered Topaz DeNoise 5 as an Adobe 8F in the XnView Plugin Manager but in spite of many attempts I have been unable to use DeNoise from the Batch Processing window. Is making a specific script necessary? How? What am I missing or doing wrong?

I do volunteer photography for a sports team and typically I will go out and shoot hundreds of pictures in similar lighting/conditions so the noise is quite "even" across all files. Batch processing each new folder would be an incredible time saver.
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 37753
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: How to batch process Topaz DeNoise 5

Post by xnview »

chrisxn wrote:First let me extend huge thanks to Pierre-Yves for XnView,
Thanks, but it's Pierre-emmanuel :)
Now for my quick question. I have properly registered Topaz DeNoise 5 as an Adobe 8F in the XnView Plugin Manager but in spite of many attempts I have been unable to use DeNoise from the Batch Processing window. Is making a specific script necessary? How? What am I missing or doing wrong?
8bf plugin can't be used in 'batch convert' only in view mode...
Pierre.
chrisxn
Posts: 2
Joined: Sat Apr 02, 2011 7:29 pm

Re: How to batch process Topaz DeNoise 5

Post by chrisxn »

xnview wrote:
chrisxn wrote:First let me extend huge thanks to Pierre-Yves for XnView,
Thanks, but it's Pierre-emmanuel :)

Oooops, I do know a Pierre-Yves and got you two confused... my apologies!
Now for my quick question. I have properly registered Topaz DeNoise 5 as an Adobe 8F in the XnView Plugin Manager but in spite of many attempts I have been unable to use DeNoise from the Batch Processing window. Is making a specific script necessary? How? What am I missing or doing wrong?
8bf plugin can't be used in 'batch convert' only in view mode...
Thanks for the clarification Pierre. Any chance plugins could be batched in the future, maybe for "super" version of XnView? This is a feature I'd gladly pay (a reasonable amount) for!
User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 37753
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France

Re: How to batch process Topaz DeNoise 5

Post by xnview »

chrisxn wrote: Thanks for the clarification Pierre. Any chance plugins could be batched in the future, maybe for "super" version of XnView? This is a feature I'd gladly pay (a reasonable amount) for!
yes i'll try to add it
Pierre.