Thumbnail Label time is incorrect

Bugs found in XnView Classic. Please report only one bug per topic!

Moderators: XnTriq, helmut, xnview

JStockton
Posts: 7
Joined: Fri Dec 19, 2014 7:14 pm

Thumbnail Label time is incorrect

Post by JStockton »

Using v2.32...

I retimestamp all my JPG photos after I edit them to match the EXIF timestamp

But I have noticed that the Thumbnail label "File Modified Date" is always off by - 1 hour exactly

Here is actual file with EXIF and MODIFIED time stamps of Jan 1, 2014 1:13 pm
010114-131300-reduced.jpg
Now here is screen PIC trhat shows modified time stamp
pic211097.jpg
An here is what XnView shows for thumbnail label--off by an hour
pic211096.jpg
pic211098.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
XnTriq
Moderator & Librarian
Posts: 6134
Joined: Sun Sep 25, 2005 3:00 am
Location: Ref Desk

Re: Thumbnail Label time is incorrect

Post by XnTriq »

There have been changes regarding daylight saving time in v2.25 + v2.30, and this bug was supposed to be fixed. :-|
Which version(s) of Windows are you running?
XnTriq ([url=http://newsgroup.xnview.com/viewtopic.php?p=123828#p123828]Change timestamp is off one hour[/url]) wrote:
I've come to believe that the problem depends on whether or not Automatically adjust clock for daylight saving changes (Contol Panel » Date and Time » Time Zone) is activated.
BTW: I found the following settings helpful for testing:
[color=green][u]T[/u]ools[/color] » [color=green][u]O[/u]ptions...[/color] » [color=green]Browser[/color] » [color=green]Browser[/color] » [color=green]Show tooltips[/color] wrote:

Code: Select all

Modified: <Modified Date [a d/b/Y H:M:S]>
   Taken: <Date Taken [a d/b/Y H:M:S]>
Digitized: <Date Digitized [a d/b/Y H:M:S]>
JStockton
Posts: 7
Joined: Fri Dec 19, 2014 7:14 pm

Re: Thumbnail Label time is incorrect

Post by JStockton »

I am using Win XP Pro, SP3, with all Daylight time fixes installed. My system is all normal and up to date as far as XP is concerned, and it is only XnView that is the problem--I have no other issue with other JPG viewing programs I use.

Hey, the timestamp you see in Explorer should be the timestamp you see in your label--period. Right?