0.94.2: Metadata transfer fails

Bugs which have been reproduced by a second user or the developer, or features to do

Moderator: Dreamer

Post Reply
cicciobello
Posts: 57
Joined: Wed Dec 25, 2013 7:08 pm

0.94.2: Metadata transfer fails

Post by cicciobello » Mon Jan 06, 2020 6:19 pm

XnView MP 0.94.2 x64
MS Windows 7 SP1 x64 (tested on 2 different PC)

Source: TIFF files with IPTC metadata ONLY, in multiple lines (even blank), like this IPTC Caption:
--------------------------
Line 1
Line 2

Line 4
Line 5
--------------------------

To reproduce:
Select 1+ files
[Tools] -> [Metadata] -> [Transfer...]
XMP:description <- {IPTC:Caption}

Actual behaviour (bug): Only first line was copied in XMP metadata, NOT all lines.

Expected behaviour: All lines was copied in XMP metadata.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 32256
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.94.2: Metadata transfer fails

Post by xnview » Fri Jan 10, 2020 10:24 am

could you send me the tiff file?
Pierre.

cicciobello
Posts: 57
Joined: Wed Dec 25, 2013 7:08 pm

Re: 0.94.2: Metadata transfer fails

Post by cicciobello » Tue Jan 14, 2020 5:02 pm

To reproduce:
Select 1+ files
[Tools] -> [Metadata] -> [Transfer...]
XMP:description <- {IPTC:Caption}

Actual behaviour (bug): Only first line was copied in XMP metadata, NOT all lines.
Attachments
0001.tif
(693.32 KiB) Downloaded 3 times

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 32256
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.94.2: Metadata transfer fails

Post by xnview » Wed Jan 15, 2020 3:54 pm

:bugconfirmed: Thanks to your detailed description I can reproduce

(For me :) need to use exiftool -E "-comment=line 1&#xd;&#xa;line 2" image.jpg)
Pierre.

Post Reply