rc1: save keys not work in panorama

Bugs and Suggestions in XnView Classic which have been resolved

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
marsh
XnThusiast
Posts: 2443
Joined: Sun May 15, 2005 6:31 am

rc1: save keys not work in panorama

Post by marsh » Wed Jan 18, 2006 1:37 am

<ctrl + s> <ctrl + shift +s> don't work when looking at panorama result.

XnView 1.82 <x>

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

OK here…

Post by Clo » Wed Jan 18, 2006 3:06 am

:) Hi B. !

- I cannot confirm, both shortcuts work perfectly here; I tested a creation, just at this moment, no problem.

- Under XP-Pro and with small images …

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Last edited by Clo on Sun Feb 26, 2006 8:00 pm, edited 1 time in total.
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice

Xyzzy
Posts: 652
Joined: Tue Nov 23, 2004 10:17 pm
Location: Poland

Post by Xyzzy » Wed Jan 18, 2006 8:03 pm

Confirmed here. I had to go to Browser tab and back to <Panorama> tab for these shortcuts to work.

X.

User avatar
helmut
Posts: 8151
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Re: rc1: save keys not work in panorama

Post by helmut » Wed Jan 18, 2006 8:04 pm

marsh wrote:<ctrl + s> <ctrl + shift +s> don't work when looking at panorama result.
Confirmed. Right after creation of the Stripe of images, some things do not work properly. E.g. many shortcuts or zooming with mouse wheel.

User avatar
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4605
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm
Location: Slovakia

Post by Dreamer » Wed Jan 18, 2006 11:51 pm

Confirmed. Almost all shortcuts don't work (except F11, Enter).

marsh
XnThusiast
Posts: 2443
Joined: Sun May 15, 2005 6:31 am

Post by marsh » Sun Feb 26, 2006 1:01 pm

I can get panorama keys to work (maybe this helps):
1. Tabs on.
2. Create panorama.
3. Keys work again if you switch tab to browser and back again to panorama.

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

Still OK---

Post by Clo » Sun Feb 26, 2006 1:14 pm

—> marsh

:) Hello B. !

- These shortcuts work still OK here without your workaround under XP-Pro - XnView 1.82.2

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice

User avatar
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4605
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm
Location: Slovakia

Re: Still OK---

Post by Dreamer » Sun Feb 26, 2006 4:05 pm

Clo wrote:—> marsh

:) Hello B. !

- These shortcuts work still OK here without your workaround under XP-Pro - XnView 1.82.2

:mrgreen: KR
Claude
Clo
What shortcuts??

/, Ctrl+S, Ctrl+Shift+S, F... still don't work here.

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

These ones

Post by Clo » Sun Feb 26, 2006 7:58 pm

—> Dreamer

:) Hello !

- Ctrl+ C and Ctrl+Alt+C copy the strip - Ctrl+Shift+V pastes it - Ctrl+S ¦Ctrl+Shift+S open the "Save as…" dialogue - F11 works here for full screen, no problem.
From the "View mode" >> Tools menu to create the strip.

:mrgreen: KR
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice

User avatar
helmut
Posts: 8151
Joined: Sun Oct 12, 2003 6:47 pm
Location: Frankfurt, Germany

Post by helmut » Sun Feb 26, 2006 9:40 pm

I've just retried to reproduce the problem in 1.82.2 and found that the problem still persists.

@Clo: It might work on your system, but there's at least three people who experience the problem. There is a problem, right after creation of the image strip all shortcuts and mouse wheel will not work.

User avatar
Clo
XnThusiast
Posts: 4441
Joined: Sun Oct 17, 2004 4:57 am
Location: Bordeaux, France
Contact:

Scroll only...

Post by Clo » Mon Feb 27, 2006 12:24 am

—> Helmut

• Hi !

- Here under XP-Pro… I use the mouse-wheel to scroll the screen <—> Up¦Down only, and Does nothing for the middle-button (pressing the wheel) because I prefer to keep the 4-arrowed maker's cursor.
- Maybe the use of the wheel ¦ middle button for other purposes could cause your issue ?

:mrgreen: G.
Claude
Clo
Old user ON SELECTIVE STRIKE till further notice

User avatar
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4605
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm
Location: Slovakia

Post by Dreamer » Tue Feb 28, 2006 12:01 am

helmut wrote:I've just retried to reproduce the problem in 1.82.2 and found that the problem still persists.

@Clo: It might work on your system, but there's at least three people who experience the problem. There is a problem, right after creation of the image strip all shortcuts and mouse wheel will not work.
Not all shortcuts, some work good here, e.g. *, +, -, F11, Enter - and LMB double click, MMB, RMB+LMB.

But RMB+wheel doesn't work.

marsh
XnThusiast
Posts: 2443
Joined: Sun May 15, 2005 6:31 am

Post by marsh » Thu Jan 11, 2007 8:56 pm

A new fix! RC1.

Post Reply