"Clean Metadata" to Batch convert

Ideas for improvements and requests for new features in XnView Classic

Moderators: XnTriq, xnview

Post Reply
User avatar
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4605
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm
Location: Slovakia

"Clean Metadata" to Batch convert

Post by Dreamer » Tue Feb 14, 2006 2:26 am

Suggestion - add option "Clean Metadata" (from menu) to Batch convert - Transformations:

[x] Optimize (Huffman table)

Remove
[ ] Comment
[ ] EXIF
[x] EXIF thumbnail
[ ] IPTC
[ ] All others 'APP' makers

It's a useful feature but a bit hidden - several images can be selected and this option can be used, but most users don't know about it probably.

Since it already exists, it should be easy to implement IMO.

ckit
XnThusiast
Posts: 2441
Joined: Tue Feb 17, 2004 1:11 am

Post by ckit » Tue Feb 14, 2006 2:42 am

I support this request.

marsh
XnThusiast
Posts: 2443
Joined: Sun May 15, 2005 6:31 am

Post by marsh » Tue Feb 14, 2006 2:47 am

I support. And Nconvert also. It already has "-rmeta" switch, but it is not lossless.

User avatar
ckv
Posts: 779
Joined: Wed Feb 02, 2005 2:30 pm
Location: Glow
Contact:

Post by ckv » Tue Feb 14, 2006 12:21 pm

Great idea. :D
XnView Tweak UI - Tool to customize your XnView beyond the regular XnView options.
UI-less Settings - Documentation of all the hidden settings in XnView.
XFAM - Tool to create and customize XnView file associations.

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 31362
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Post by xnview » Fri Feb 17, 2006 10:32 am

ckit wrote:I support this request.
Ok, but is it really needed because clean works as batch...
Pierre.

User avatar
Dreamer
XnThusiast
Posts: 4605
Joined: Sun Jul 25, 2004 9:08 pm
Location: Slovakia

Post by Dreamer » Sat Feb 18, 2006 12:37 am

xnview wrote:
ckit wrote:I support this request.
Ok, but is it really needed because clean works as batch...
Definitely, IMO...
It's a useful feature but a bit hidden - several images can be selected and this option can be used, but most users don't know about it probably.
Useful feature is useless when it's hidden.

Post Reply