0.78 64 bit [WIN10]: MP4 Preview not working

*** Please report new bugs here! ***

Moderator: Dreamer

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 33425
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.78 64 bit [WIN10]: MP4 Preview not working

Post by xnview » Mon Mar 14, 2016 12:31 pm

Sirio wrote:Same problem with the 32bit version.
no thumbnail, no preview?
Pierre.

User avatar
Sirio
Posts: 123
Joined: Tue Oct 13, 2015 3:22 pm

Re: 0.78 64 bit [WIN10]: MP4 Preview not working

Post by Sirio » Mon Mar 14, 2016 12:45 pm

Exact, no thumbnail, no preview and no auto start. Even I click n play, nothing happens.
Sirio

User avatar
xnview
Author of XnView
Posts: 33425
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:31 am
Location: France
Contact:

Re: 0.78 64 bit [WIN10]: MP4 Preview not working

Post by xnview » Mon Mar 14, 2016 1:02 pm

Sirio wrote:Exact, no thumbnail, no preview and no auto start. Even I click n play, nothing happens.
on a fresh Win10 x64, i have installed Klite codec pack, no quicktime install and i have preview+thumbnails
Pierre.

User avatar
Sirio
Posts: 123
Joined: Tue Oct 13, 2015 3:22 pm

Re: 0.78 64 bit [WIN10]: MP4 Preview not working

Post by Sirio » Mon Mar 14, 2016 1:36 pm

I will try it. The strange thing is that on XnView normal, all videos are played perfectly.
Sirio

User avatar
Sirio
Posts: 123
Joined: Tue Oct 13, 2015 3:22 pm

Re: 0.78 64 bit [WIN10]: MP4 Preview not working

Post by Sirio » Tue Mar 15, 2016 1:26 pm

Ok, installing the K-Lite Codec Pack, all the videos are visible and start automatically in the preview tab.
If someone are interested, here the link to download the codec pack:
http://www.codecguide.com/download_kl.htm
Sirio

juergenuhl
Posts: 1
Joined: Mon Mar 28, 2016 7:42 pm

Re: 0.78 64 bit [WIN10]: MP4 Preview not working

Post by juergenuhl » Mon Mar 28, 2016 7:52 pm

I have a similar problem running Windows 10, 64 bit, XnViewMP 0.78:

I see proper thumbnails for mts, mp4 and mov but cannot play them in XnViewMP. Tried with and without k-lite codec pack. Files play fine in VLC. AVI files do play OK in XnViewMP.

My windows systems information lists the following video codecs:
iyuv_32
msrle32
msvidc32
msyuv
tsbyuv

Cheers,
Juergen

Post Reply